rtoip91 Mój problem polega na tym, że w szkole nie mogę połączyć się z wifi. W zasadzie to telefon się łączy, ip itp. ma przydzielone, ale internet nie działa. Myślałem, że to przez filtrowanie po Mac, ale jeden kumpel ma iPhone'a, a drugi ma nokie e51 i żaden nie musiał iść , żeby maca odblokować. Siła sygnału to średnio 50-60 %.:help:
rtoip91 Wszędzie mi łapie WiFi tylko nie tam. Radia raczej nie zmienię bo mam najnowszy perfect spl ;/ Sent from my HTC Magic using Tapatalk
daro A może to wina AP z którym się łączysz, nie każdy chce współpracować z Hero. I tu najprawdopodobniej będzie problem. Poczytaj temat o routerach współpracujących z androidem i jak problem będzie nadal nie rozwiązany idź do administratorów sieci, krótko przedstaw problem i spytaj się na jakim sprzęcie pracują.
caymer651 A może to wina AP z którym się łączysz, nie każdy chce współpracować z Hero. Nie wiem czemu przeinaczasz fakty, to nie wina AP, tylko Hero że nie chce współpracować. I tu najprawdopodobniej będzie problem. Poczytaj temat o routerach współpracujących z androidem i jak problem będzie nadal nie rozwiązany idź do administratorów sieci, krótko przedstaw problem i spytaj się na jakim sprzęcie pracują. Może jeszcze zażądaj żeby zmienili pod ciebie. Nie oszukujmy się to android nie trzyma standardów i nie łączy się często z normalnymi sprzętami, które istnieją od lat, często są to znani producenci, i powstały zanim wypuszczono telefony z androidem. I jakoś wszystkie urządzenia z nimi współpracują, nawet inne telefony, tylko nie te z androidem.
daro Może jeszcze zażądaj żeby zmienili pod ciebie. ? :zdziwko: -- Uzyska informacje, byś może taki sprzęt będzie już na naszej czarnej liście i wtedy będzie miał 100% pewność w czym problem. A jak nie będzie na liście a problemu nie uda się rozwiązać dopiszemy go...
rtoip91 Jutro zapytam i napisze co udało się zdziałać . ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Problem rozwiązany. Mam tak genialnych kolegów, że nie zauważyli, że neta mają po Edge'u 😛 Sieć była filtrowana po Mac.