Witam,
Mam problem na ostatnim i najnowszym sofcie 5.1.1 XEO z pobieraniem danych przez jądro systemu. W ciągu jednego dnia pobrało nie wiadomo skąd 500 MB danych w tle. Zrzut ekranu w załączniku sprzed paru dni, dzisiaj znowu zauważyłem, że dane w tle dla jądra systemu lecą na łeb i szyję. Wejdę w ustawienia i sprawdzę ilość pobranych danych, wyjdę, wejdę znowu i widzę, że skoczy o 0.5-1.5 MB dosłownie przez chwilę. Dzisiaj od rana od około godziny 7:30 pobrało już kilkadziesiąt MB danych. Wcześniej tak nie miałem. Soft wgrywalem Odinem robiąc wszelkie czyszczenie, formatowanie itp.
Czy jakaś aplikacja wyszczególni mi który proces dokładnie (jądro systemu ma wiele procesów, które działają w tle a systemowe statystyki pokazują całościowe zużycie) pobiera dane?
Z góry dzięki za wszelką pomoc
PS. Dodam, że sprawdziłem czy te systemowe statystyki nie oszukują i faktycznie pokazują prawdę bo operator twierdzi to samo, tj. tyle danych zostało pobranych naprawdę. Nie jest to też kwestia, że jakaś inna aplikacja podpina się pod jądro systemu i pobiera dane, ponieważ sprawdziłem i reszta aplikacji jakie bym się spodziewał, że dane pobierają są logowane. Przed wgraniem softu Odinem jeszcze raz nie było tego problemu. Jądro systemu pojawia się też w statystykach baterii czego wcześniej nie było.