Skocz do zawartości
tarkovsky

L9 - Telefon nie wstaje, nie reaguje na żadne kombinacje przycisków.

    Rekomendowane odpowiedzi

    A więc od początku. Telefon zgasł w trakcie ładowania. Standardowo - po podłączeniu do komputera pojawia się i znika urządzenie OMAP4430, (zainstalowałem sterownik z programu fastboot) .

    Następnie uruchomiłem program fastboot (wersja dla L9) i po wybraniu opcji nr 1 - fastboot i przejściu całej procedury z wkładaniem kabla i baterii w menadżerze urządzeń w windows pojawia się urządzenie AndroidPhone, a pod nim OMAP4430 FastBoot USB Device. Nie wiem co mam dalej zrobić.

    Dodam jeszcze, że to urządzenie samo znika po paru minutach z systemu i cały proces konieczny by się ono pojawiło trzeba ponawiać.

     

    Ten telefon ma szansę na drugie życie?

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Powiedz mi co dokładnie się stało. Telefon się nie uruchamia? Zgasł? Co to znaczy?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Telefon nie wstaje, nie reaguje na żadne kombinacje przycisków. Na ekranie nic się nie pojawia. Jedynie po podpięciu kablem USB do komputera pod WIndows jest wykrywany, z tym, że jako urządzenie cały czas pojawia się na dwie sekundy i "znika".

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Sprawdź baterię, może to wina baterii. Masz aktualną gwarancję?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Bateria jest sprawna, telefon normalnie ją ładuje - sprawdziłem miernikiem. Gwarancji brak.

    Edytowane przez jeronimo
    zbedny cytat

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    A jak podłączysz go do komputera to co się wyświetla na telefonie?

    Wysłane z telefonu.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeszcze raz, bo być może zbyt chaotycznie to opisałem.

     

    1. Podłączam telefon bez baterii do komputera z Win XP 32-bit.

    2. Instaluję sterowniki USB z paczki L9 Fastboot.

    3. Pojawia się w menadżerze urządzeń coś takiego:

     

    47051295745169585769.jpg

    4. TI Boards pojawia się i znika z systemu częstotliwością mniej więcej co 2 sekundy.

    5. Uruchamiam program L9 Fastbot, który wygląda tak:

     

    03610472462608857667.jpg

     

    6. Wybieram opcję 1, odłączam telefon od komputera, po czym podłączam go ponownie bez baterii.

    7. Po 4 sekundach wkładam baterię, coś się instaluje w telefonie.

    8. W menadżerze urządzeń pojawia się "Android Phone", wygląda to tak:

    27543431426633200281.jpg

     

    9. Po paru minutach "Android Phone" znika z systemu. W czasie gdy jest obecny program LG Mobile Support Tool "nie widzi" telefonu, a program LG Flash Tool nie wykrywa USB..

    Edytowane przez AALEKSANDRA
    Grafikę i filmy umieszczamy w spoiler.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @@tarkovsky

    Próbowałeś skorzystać z innych opcji czyli flash'owania xloader'a i uboot'a?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Nie próbowałem. Nie wiem jak :(

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @@tarkovsky

    Masz tam opcje na przykład nr 6 aby to wykonać.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x