@majczu, i dobrze i źle 😉 Zwróć uwagę, że dane w CompCache są skompresowane - czyli powiedzmy aplikacje zajmujące razem 48MB (bez CompCache) w CompCache będą zabierały około 16 MB (ratio 3, dokładnie tego się nie da przewidzieć ani sprawdzić, jest o tym napisane na stronie tekonologism). Dzięki temu mamy więcej wolnej pamięci RAM. Na wykresach na stronie teknologism widać, że zwiększając CompCache zwiększamy łączną ilość pamięci RAM (Total available RAM), ale jednocześnie zmniejszamy wartość podawaną użytkownikowi (True RAM left). Czyli innymi słowy mamy więcej wolnej pamięci RAM, a mniej czystego RAM-u (bez kompresji).
BTW ciekawi mnie jedna rzecz. Jeśli ustawimy CompCache na powiedzmy 64MB to jest to maksymalnie 64MB dynamicznie zabierane w zależności od potrzeb czy może na stałe zabrane 64MB? Bo w sumie z tych małych tabelek można wyczytać, że CompSize po 21h uptime zajmował np. 25MB czyli wynika z tego, że jest on przydzielany dynamicznie, ale czy ma ktoś może potwierdzenie jak to dokładnie działa?
PS: Właśnie tej strony szukałem (teknologism), ale nie miałem czasu i wkleiłem artykuł z wiki xda 😉