Ja miałem podobną sytuację jak darus161.
Zaraz po zakupie telefonu nie naładowałem baterii zgodnie z instrukcją (tzn. na wyłączonym telefonie) i bateria trzymała mi jeden góra dwa dni. W tym czasie nie bawiłem się telefonem - wykonałem łącznie max 5 min. rozmów i napisałem ok 10 sms`ów.
Widząc jakie bateria ma marne wyniki zostawiałem ją na noc na ładowanie - cały czas na włączonym telefonie. Po tygodniu posiadania tego telefonu nic się nie zmieniał. Już byłem bliski oddania go na gwarancję.
Choć nie wierzyłem, że wytrzymałość baterii może się zmienić przez naładowanie jej na wyłączonym telefonie (oczywiście po uprzednim rozładowaniu baterii) postanowiłem ostatni raz spróbować zanim oddam telefon do serwisu. I co? Eureka!!!
Po tym zabiegu telefon zaczął w końcu trzymać. od czwartku wykonywałem około 10 min rozmów dziennie, ok. 10 sms`ów dziennie, 15 minut gry dziennie, 15 min. w internecie dziennie – i do dnia dzisiejszego bateria ma jeszcze 2/3 zapasu.
Z moich doświadczeń płynie wniosek taki, że aby bateria trzymała odpowiednio, to trzeba ją naładować na wyłączonym telefonie (niekoniecznie przez całą noc – wystarczy czas, przez który naładuje się do pełna).
Pozdrawiam