Skocz do zawartości
veimus

Opóźniona reakcja telefonu na przycisk "wstecz"

    Rekomendowane odpowiedzi

    veimus

    Witam!

    Od jakiegoś czasu zauważyłem, że telefon potrzebuje ok 3 sekundy na reakcje po wciśnięciu przycisku wstecz :facepalm: dzieje się to tylko wtedy gdy wciśniecie klawisza wstecz spowoduje wyjście z aplikacji do ekranu głównego. W aplikacjach i różnego rodzaju menu przycisk wstecz działa bez opóźnień, problem pojawia się tylko przy "wychodzeniu" do home screen.

    ROM: 4.0.A.2.368.

    RAM: ok 150MB wolnej pamięci

    standardowy launcher (prawdopodobnie w tym jest problem, sprawdzę wkrótce z innym launcherem)

    Ma ktoś podobny problem?

    ---------- Post dołączono o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

    Wygląda na to, że wina leżała po stronie kernela :) zrobiłem update do v.05 i jak narazie wszystko chodzi ok :) Kernel pochodzi od DooMLoRD ;)[KERNEL][NEO] DooMKernel [Rel: v05][Dt: 13/Aug/2011][FW:4.0.A.2.368] - xda-developers

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    vendir

    Widzisz ;) kombinujesz kombinujesz a pozniej nie dziala :) A widzisz na tym zmienionym jakies zalety w porownaniu do oryginalnego?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    veimus

    W oryginalnym nie ma recovery, a tu jest wiec to już jedna duża zaleta, druga możliwość overclokingu nie korzystam, ale zaleta, że jest taka opcja. W podanym linku do tego kernela mas opisane zmiany. Minusik mały bo przestałem dostawać raporty doręczeń sms... Będę musiał napisać do developera o tym bugu ;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    vendir

    Zobacz bo godzine temu wyszla wersja .06 chwile po tym jak wbiles 05 :D moze tam juz dziala?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    veimus

    raporty już działają bez problemu, zbyt pochopnie stwierdziłem, że nie działają... Jakoś pozostanę przy 05 ;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    vendir

    Nie ma to jak tryb paniki i nagle wszystkie nie dziala :) sprobuj podkrecic tak do 1.4 i powiedz jak dziala ;> czy jest roznica i czy jest sens :)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    veimus

    Nie mam programu do podkręcania ;) A tak naprawdę 1ghz jak narazie jest wystarczający dla mnie :)

    Sent from my MT15i using Tapatalk

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    veimus

    Po kilku dniach beztroskiego używania telefonu objawy powracają :| zawsze gdy wychodzi się do z rożnych aplikacji czy z menu do launchera, zmienię go i sprawdzę jak to z tym będzie.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    vendir

    na oryginalnym romie nie mam takich problemow - widac cos z tym customem nie tete, moze u Ciebie to kwestia mutacji telefonu? (patrz Twoje 'skad' :D )

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    wojted

    Niekoniecznie to kwestia romu. Mnie po paru dniach użytkowania ADW Launcher EX też telefon zaczął mulić. Teraz używam Launcher Pro Plus już ponad 2 tyg. i wszystko śmiga.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x