Daty urodzin widoczne są w kalendarzu włącz aplikacje kalendarza -> menu -> Kalendarz teraz możesz zaznaczyć wszystkie powiadomienia jakie mają się pokazywać w twoim kalendarzu. W ten sposób nie musisz edytować kontaktów a masz wgląd w daty urodzenia.
Niezupełnie tak. Po wprowadzeniu kontaktów z urodzinami do kontaktów gmail, i po synchronizacji, w danych kontaktu w telefonie, nie było takiej informacji ( a chciałbym żeby była ). W kalendarzu w telfonie ( synchro z kalendarzem google ) też nie pojawiły się te daty ( kurde, w głupim SE C902 to się robiło ). Pomogło częściowo, dodanie do mojego głównego kalendarza google - kalendarza dodatkowego z rocznicami/urodzinami. Kiedy dodałem go do głównego, i zrobiłem synchro kalendarza, urodziny pojawiły się w hero.
Co nie zmienia faktu, że w danych kontaktów w telefonie, nadal nie ma dat urodzin.
---------- Post dołączono o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:49 ----------
czy aby na pewno?! ja widzę tylko te daty które kiedyś były wprowadzone w kontaktach z outlooka.
przy czym kolega ma jeszcze inny problem...z synchronizacją. aw drugą stronę działa? czyli wprowadź w tel, daj sync i sprawdź na gmailu
W drugą stronę też nie działa.