Skocz do zawartości
Leśny13

[X5 Pro] Zapętlone logo Pentagramu przy włączaniu

    Rekomendowane odpowiedzi

    Cześć wszystkim

     

    Monstera posiadam już od dawna, miałem też jego starszego brata, bez dopisku Pro (ale go feralnie utopiłem), a ostatnio mam z nim poważny problem.

     

    Zaczęło się od tego, że jeden ze styków baterii się trochę odgiął, przez co smartfonowi zdarzało się resetować samemu z siebie. Po paru dniach owy styk całkiem się odłamał, a telefon odmówił dalszej współpracy. Znajomy przelutował mi płytkę ze stykami (jest identyczna) ze starego X5 (którego trzymam właśnie na części) do nowego X5 Pro. Przebiegło to pomyślnie i po podłączeniu baterii i ładowarki, telefon zaczyna się ładować.

     

    Ale. Kiedy spróbujemy go włączyć procedura uruchamiania zatrzymuje się na Momencie wyświetlania białego logo Pentagrama i nic dalej się nie dzieje (logo dalej się wyświetla).

    Odpaliłem Recovery i to na szczęście działa, mam wyświetlane na niebiesko opcje:
    reboot system now
    apply update from external storage
    apply update from internal storage
    apply update from ADB
    wipe data/factory reset
    wipe cache partiton

    Ponadto poniżej okna wyboru wyświetlają się na żółto:

    E:failed to mount /cache (Invalid argument)
    E:Can't mount /cache/recovery/log
    E:Can't open /cache/recovery/log

    E:failed to mount /cache (Invalid argument)
    E:Can't mount /cache/recovery/last_log

    E:Can't open /cache/recovery/last_log

    E:faild to mount /cache (Invalid argument)
    E:Can't mount /cache/recovery/last_install
    E:Failed closing /dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/misc
    (I/0 error)
    E:failed to mount /cache (Invalid argument)

    Ma ktoś pomysł co tu właściwie się wydarzyło, a najlepiej, jak to naprawić?
    Myślałem nad próbą zainstalowania aktualizacji do v05, lecz najpierw, o ile to możliwe chciałbym przegrać pamięć telefonu na komputer.

    P.S. W ADB widoczny jest z dopiskiem sideload.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    I co udało ci się coś z tym zrobić? Mam podobny problem. Telefon zawiesił się, wyjąłem baterię i już się nie włączył. Przy factory reset pojawia się błąd: E: failed to mount /data (invalid argument).

    Mam drugi taki telefon identyczny mojej żony, może to coś pomoże tylko nie wiem jak się do tego zabrać, wgranie ROMu nic nie daje, telefon uruchamia się do momentu logo Monster X5 PRO

    Edytowane przez wojbor88

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    KuaQ

    Najprawdopodobniej uszkodzony blok pamięci (mój stary monster właśnie w taki sposób umarł) nic tylko wymiana płyty głównej.

    Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

    Edytowane przez Aleksandra
    Nie cytujemy w całości posta osoby poprzedzającej naszą wypowiedź.
    • Lubię to! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Witajcie, ja też mam bardzo zbliżony problem co Leśny13, tylko że ja użytkowałem swojego monstera na okrągło... nie stało mi się z nim nic aż do momentu że któregoś dnia go załączyłem idblokowałem ekran i wyskoczył mi komunikat "Proces android.process.acore został zatrzymany" i tylko możliwość naciśnięcia "ok" ale zaraz po naciśnięciu ok zaś wyskoczył ten komunikat i co kolwiek nie nacisnę czy coś zdarzę w tę mili sekundę pomiędzy jednym komunikatem a drugim to udaje mi się coś uruchomić lecz system od razu to zamyka ten proces... ;/. Podczas załączania tel nie zawsze się da uruchomić często się zwiesza logo Monster X5 pro zaraz przed uruchomieniem się pulpitu telefonu. Jeśli chodzi o Recovery i to na szczęście działa, mam wyświetlane na niebiesko opcje:
    reboot system now
    apply update from external storage
    apply update from internal storage
    apply update from ADB
    wipe data/factory reset
    wipe cache partiton

    Ponadto poniżej okna wyboru wyświetlają się na żółto:

    E:failed to mount /cache (Invalid argument)
    E:Can't mount /cache/recovery/log
    E:Can't open /cache/recovery/log

    E:failed to mount /cache (Invalid argument)
    E:Can't mount /cache/recovery/last_log

    E:Can't open /cache/recovery/last_log

    E:faild to mount /cache (Invalid argument)
    E:Can't mount /cache/recovery/last_install
    E:Failed closing /dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/misc
    (I/0 error)
    E:failed to mount /cache (Invalid argument)

    Więc tak samo jak u leśnego

    Mam też kupionego drugiego monstera ale ze zepsutym dotykiem. Lecz jak odpalam go przez program mirrorGo w postaci debugowania usb to mi tego z uszkodzonym dotykiem widzi. A zaś tego co mi załącza zamykanie procesów nie widzi... ;/ connect łączy go do 28% i się wiesza i tel i logowanie... Próbuje i próbuje coś z tym zrobić ale nie daje rady. Hmm może istnieje możliwość jakiegoś rebota podczas wyłączonego telefonu? Albo powiedzcie co mogę zrobić w tej sprawie

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x