Skocz do zawartości
Lacks

Snapchat i YouTube na sieci komórkowej nie chcą się ładować

    Rekomendowane odpowiedzi

    Lacks

    Cześć, mam Huawei P8 Lite z Plusa, wziąłem go w zestawie Plush, doładowania 50zł gdzie był internet 2GB. 

    Telefon działa bez zarzutów, jednak Snapchat i Youtube nie chcą działać na sieci komórkowej, podczas prób odświeżania lub wysłania zdjęcia na Snapchat, kończy się niepowodzeniem oraz napisem "Nie można odświeżyć". Za to na Youtube jest sytuacja z załączonego zdjęcia. Wyczyściłem pamięć, dane wszystkie, ale wciąż nic. Komórkowa transmisja danych dla Snapchata i YouTube jest włączona w ustawieniach, preferowany typ sieci jest LTE/3G/2G. Ale niestety nie mogę włączyć LTE bo mam kartę przycinaną, a do tego chyba trzeba nano czy coś takiego. Mam nadzieję na odpowiedź i na pomoc, dziękuję bardzo :)

    post-399187-0-12319000-1451304413_thumb.jpg

    post-399187-0-26257300-1451304414_thumb.jpg

    post-399187-0-10689000-1451304415_thumb.jpg

    Edytowane przez bartekc00
    poprawiam nazwę w związku z krótkim stażem użytkownika

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dapik1

    Nie za bardzo rozumiem zdanie dotyczące tego że .."Huawei P8 Lite z Plusa, wziąłem go w zestawie Plush" "ale niestety nie mogę włączyć LTE bo mam kartę przycinaną"..

    Wydawało mi się iż wszystkie obecnie nowe karty mają możliwość wyłamania do określonego trybu? -- mogę się mylić.

     

    Korzystasz z trybu dual sim?

    Dla karty plusa masz przyznany tryb transmisji danych w postaci szybkiego internetu -- w telefonie nie u operatora.

    Zrób zrzut ekranu dotyczący ustawień kart sim.

     

    post-287828-0-39147400-1451321645_thumb.png

    Edytowane przez dapik1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    skolsiwo

    Jeżeli masz kartę wycinaną, to zapewne jest starego typu. Dlatego, jak sam wspomniałeś nie możesz uruchomić LTE. Sprawdź dokładnie, czy pakiet neta nie jest czasem tylko na połączenia w trybie 4G, czyli LTE. Bo jeżeli tak, to nie uruchomisz tych aplikacji na tym "internecie".

    HTC One_M8 Tapatalk

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)

    Po zainstalowaniu Androida 6.0 mniej więcej po okresie koło 3 dni zaczęły się problemy ze Snapchatem oraz YouTube.

     

    Chodzi o to, że przy korzystaniu z tych aplikacji na internecie mobilnym (operator Plus) wyskakuje mi błąd, na Snapie  pokazuje, że mam połączenie z internetem lecz nie chce się odświeżyć oraz jak wejdę w stories to pokazuje mi żebym dodał znajomych, wchodzę w znajomych i widzę, że lista jest zapełniona. Włączam wifi, odpalam Snapchata i wszystko działa jak należy,

     

    W YouTubie przy włączaniu pojawia się komunikat, że błąd łączenia z serwerami Googla, włączam wifi, włączam YouTube i wszystko działa jak należy.

     

    Macie jakieś pomysły czym to może być spowodowane? Reinstalowałem od nowa Androida 6.0 i nadal po 3 dniach to samo, czy jak wrócę na Androida 5.x Lollipop to powinny te błędy się naprawić?

    Edytowane przez bartekc00
    troszkę zmodyfikowałem nazwę tematu

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @Fori1592 I udało Ci się opanować ten problem? Bo ja mam identyczny;/ i Nie wiem czy jedyną opcją nie jest powrot do androida 5.0;/

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x