Odświeżę temat i się o coś zapytam:
Mam wildfire.
Orginalny system to był froyo 2.22.405.1 HBOOT 1.01.0001
Zawsze jak chciałem wrócić do opcji fabrycznych wchodziłem w menu HBOOT i wybierałem clear storage(potem klawisz głośności do góry oznaczający usunięcie danych użytkownika czyli HARD REST)
Zawsze działało to tak,że rom zachowywał się jak przy pierwszym włączeniu telefonu. Były pytania dotyczące konfiguracji i wszystkie opcje/własciwości ustawione domyślnie i nic nie brakowało wszystko chodziło jak nowe.
Teraz to się zmieniło. Za pomocą alpharev x open beta wildfire jest teraz bez zabezpieczeń S-OFF. Zflashowałem za pomocą fastboot usb nowe clockworkmod 3.2.0.0 jmod. Zrobiłem backup systemu(nandroid backup) za pomą CWM 3.2.0.0. Teraz za pomocą CWM dodałem roota (superuser) i zaczołem instalować costum romy CM7.
Z powodu denerwujących buguw dotyczących dzwięku i aparatu postanowiłem wrócić do stockowego systemu i przerobić go po swojemu.
Użyłem CWM->wpie all -> restore.
System ładnie się przywrócił do stanu poprzedniego był po polsku jednak z ustawieniami z przed backapu. Chciałem zrobić hard rest by mieć wszystkie opcje ustawione domyślnie zanim zacznę korzystać z tego orginalnego romu. Postanowiłem zrobić clear storage z HBOOT menu(tak zawsze wcześniej robiłem HARD REST) tym razem stało się coś dziwnego... może i opcje wrociły do domyślych jednak do wyboru miałem tylko język angielski i w klawiatórze miałem też do wyboru tylko język angielski. Brak było polskiego i jakiegokolwiek innego. Nie było pytań dotyczących konfiguracji jak wcześniej przed jakimikolwiek modyfikacjami telefonu.
Czy to jest normalne?