Po kolei 😉
Zawiesić Androida naprawdę ciężko, system działa szybciej niż tego oczekiwałem.
Przy wyłączonej synchronizacji zjadał około 150KB dziennie, ale można zrobić tak żeby nic nie zjadał 😉
Jest waty swojej ceny.
Stałem przed wyborem między Nokia 5800... i początkowo ją chciałem mieć, bo poprzednio używałem N81 8Gb... zadecydowała jednak cena i porównanie koma na żywca. Spica lepiej mi w dłoni leżała 😉 Wyświetlacz jest dużo lepszy w Samsungu, dotyk pojemnościowy przez co paluchem bez problemu się go obsługuje.
Standardowo z Androidem 1.5 aparat nie ma żadnych trybów fotografowania :E Dopiero w sofcie 2.1(jeszcze nie oficjalnym) dodano tryby typu portret, sceneria, pocztów itp i efekty... zdjęcia w dzień wychodzą spoko, w nocy nic nie wyjdzie bo nie ma lampy 😉 a przy sztucznym świetle dość sporo szumu się dostaje. Zresztą są na forum przykłady. Filmy słabo 320x240 15fps, choć są dość płynne jak na taką ilość klatek...
Do tego jako jedyny wciąż telefon z Androidem ma wsparcie dla DivXa/Xvida.
Zadowolony niemal w pełni zostałem po aktualizacji do Androida 2.1, w 1.5 brakowało wielu rzeczy, choćby equalizera w odtwarzaczu muzycznym. Jakość muzyki jest dobra porównywalna z Nokia 5800.
Wady... telefon z Androidem 1.5 jest po prostu goły :E Oficjalnej wersji 2.1 nie ma, ale można używać tego co Samsung udostępnił w nieoficjalnej dystrybucji 😉
Słaby sterownik 3d, przez co gry 3d z marketu mogą gorzej działać, jakby ktoś chciał grać w takowe;) Zawsze można emualtor snesa czy gameboya zainstalować :E
Do wad można też zaliczyć kartę 1gb.... mogli dać już te 4gb chociaż :E i tragiczne słuchawki.