Skocz do zawartości
Lysolus

TUTORIAL Wyłączanie MLT - szpieg od LG

    Rekomendowane odpowiedzi

    @up to na MM masz lagi w systemie?

    Wysłane z mojego Tab2A7-10F

    Zdarzały się, MM nie jest taki cudowny za jakiego go wszyscy mają :)

     

    @up

    Tak, robiłem restart.

    Edytowane przez Araa01
    Nie cytujemy postów zamieszczonych powyżej w całości.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    jacym

    MLT - aplikacja która nas szpieguje! Przechwytuje to co wpisujemy na klawiaturze oraz inne rzeczy.

    Bez problemu można ją wyłączyć, nawet nie posiadając roota. Warto to zrobić, ponieważ zwolni się trochę ramu, a niektórzy nawet twierdzą że jest mniej lagów.

    Jak to zrobić?

    Lollipop:

    1. Wchodzimy w hidden menu wpisując w dialerze 3845#*855#

    2. Nawigujemy do mlt test -> disable after reboot

    3. Gotowe

    Marshmallow:

    1. Wchodzimy w hidden menu wpisując w dialerze *#546368#*855#

    2. Nawigujemy do SVC -> LDB

    3. Wyłączamy MLT

    4. Gotowe

    Dla ludzi którzy posiadają roota. Można również wyrzucić aplikację MLT. Należy usunąć:

    /system/vendor/overlay/com.lge.mlt

    Oraz

    /system/priv-app/LGLBT

    Podziękowania dla zelos156 oraz maystersztyk za znalezienie ścieżek do aplikacji ;)

    Sorki że wracam do tematu raz jeszcze ale nie zauważylem w jakim stanie zastałem opcję MLT ? Czy powinno być DISABLE i okienko "czyste"  czy  ENABLE i ptaszek w okienku. Z góry dzieki za przypomnienie!!!

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Raol3k

    U mnie pierwsza opcja była odznaczona, a druga zaznaczona jak pierwszy raz wszedłem na MM. Miałem włączone opcje programistyczne- być może ma to jakiś związek. Na LP z tego co pamiętam pierwsza opcja była zaznaczona domyślnie.

    Edytowane przez Raol3k

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Lysolus

    @@jacym: Powinno być disable - okienko odznaczone, ale i tak najlepiej odinstalować całkowicie żeby mieć pewność.

     


    @@Lukasz Hojnacki: Robiłeś CSE Flash? Bo jeśli nie to sprawa chyba jasna. Nie bylo wipe. Jeśli był to nie mam pojęcia czemu.

    Edytowane przez Robert.raziel

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @ up. Co to jest CSE flash? I skąd ta pewność że nie pominęło? Wipe był przed i po każdym flashu a flash był przez lg up.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Lysolus

    @@Lukasz Hojnacki: To jest CSE Flash

    5JDDHkx.png

    Może jednak nie do końca zrobił się wipe. CSE Flash jest chyba najlepszą metodą na postawienie czyściutkiego stocka. Może spróbuj tak zrobić i sprawdź czy dalej tyle i tyle aplikacji się optymalizuje. Jak dla mnie to jest bez znaczenia ile aplikacji się optymalizuje - prawdopodobnie i tak jest ich tyle samo - zawsze.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Hmm nie działa mi kod na MM mam wer 32gb d855 MM

     

    Ktoś miał podobny problem ? :P

     

     

    Edit: nieaktualne jak się wpisywać nie umie to nie działa :D

    Edytowane przez Lennones

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @@jacym: Powinno być disable - okienko odznaczone, ale i tak najlepiej odinstalować całkowicie żeby mieć pewność.

    @@Lukasz Hojnacki: Robiłeś CSE Flash? Bo jeśli nie to sprawa chyba jasna. Nie bylo wipe. Jeśli był to nie mam pojęcia czemu.

    A to dziwne, bo ja na stocku miałem odznaczone z napisem disable

    Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    marcinb24

    Ktos Ci wylaczyl kiedys. Bo raz zmienione zostaje mimo wgrywania romu nawet z czyszczeniem.

    Wysłane z mojego LG-D855

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    A to nie jest tak, że przy pierwszym uruchomieniu jak się nie wyrazi zgody na przesyłanie danych diagnostycznych, to wtedy ta opcja ustawia się na disabled?

    • Lubię to! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x