Witam.
Mam abonament w Erze od prawie 3 lat. Kończy mi się na początku lipca, chcę go przedłużyć i wziąć Hero/G2. Jednak pytając w salonie i w biurze obsługi przez telefon, byłem informowany że będę to mógł zrobić dopiero w okolicach 20 kwietnia, czyli za ponad miesiąc a:/ W tej chwili mogę jedynie przedłużyć abonament bez telefonu, dostając mniejszy abonament itd.
Dla mnie to troszkę nielogiczne. Płace w tej chwili abonament 65 zł, bez problemu mogę go zmienić na mniejszy, ale na większy z telefonem (85 dedykowany dla G2 chcę wziąć) muszę czekać.
Z informacji jakie uzyskuję do tej pory era oferuje:
Przedłużenie abonamentu bez telefonu - 4 miesiące przed końcem abonamentu
Przedłużenie abonamentu z telefonem - 2 i pół miesiąca przed końcem umowy
Jednak jak dotąd przeglądając różne regulaminy usług ery nie trafiłem na zapis który bo to regulował. Nigdzie nie znalazłem punktu że można przedłużyć abonament biorąc nowy telefon nie wcześniej niż 2 i pół miesiąca przed końcem dotychczasowego abonamentu. Może to przeoczyłem, bo czy to możliwe że taki zapis nie istnieje, tylko sobie tak luźno przyjęli że wcześniej nie przedłużą i już? Bo wątpię żeby taki zapis był w mojej umowie o abonament w którą się jeszcze szczerze mówiąc nie wczytywałem pod tym kątem. No ale z tego co czytałem to forum to jeszcze rok temu te okresy były dłuższe.
Czy/Gdzie jest taki zapis o tym kiedy można przedłużyć abonament?