Druga moja mysl techniczna jest jeszcze bardziej radykalna. Jestem stanowczo za tym aby kazdy nowy uzytkownik nie mial prawa pisania przez powiedzmy tydzien czy dwa od momentu rejestracji. Wydaje mi sie iz czas taki nowy uzytkownik z braku innej mozliwosci poswiecil by na czytanie tej wiedzy co juz istnieje na forum i na jakies 98% skonczyly by sie naprawde podstawowe pytania.
Tak. Ale po takim posunięciu baza wiedzy nie modyfikowana przez nowe pytania (nawet podstawowe) stanie się nieaktualna i nieciekawa. Forum zawiązałoby sobie sznurek na szyję gdyby postąpiło tak jak sugerujesz.
Jak widać jestem tu nowy (pierwszy post), ale opieram się na swoich doświadczeniach z innego forum, w którym działam dość aktywnie. Główny problem każdego forum to offtopowanie, a nie zadawanie pytań. Jak ktoś czegoś nie wie, niech pyta - zawsze może się pojawić nowa, nie publikowana wcześniej odpowiedź. Niewiele widziałem forów, w których tak jak tutaj zjeżdżano by ludzi za zadawanie pytań.
Ale to tylko moje zdanie, osoby nie biegłej w tematyce tego forum, i pragnącej bardziej czerpać niż dawać.