Witam serdecznie,
posiadam HTC Magic z Vodafone [32B]. Posiadałem w nim ROM Qteknology MagicSense (3.03.990.6) for G2 Magic-Voda 32B v2.3 i wszystko było ok do czasu, kiedy chciałem przywrócić ustawienia fabryczne. Wtedy telefon zawiesił się i nie chciał włączyć.
Więc z własnego doświadczenia i przy pomocy forum wszedłem do Recovery przez Fastboot i wgrałem ROM ion1.6-new-signed ponieważ chciałem, żeby w ogóle się włączył. No i udało się. Jednak chęć posiadania interfejsu SenseUI była silniejsza.
Następnie nie wiem dlaczego, ale skorzystałem z oficialnej aktualizacji od HTC dla Magic'a [Vodafone]. Dopiero potem przypomniałem sobie, że właśnie wgrałem sobie Perfected SPL.
Próby wgrania innego Romu kończyły się niepowodzeniem, ponieważ gdy przez Wiersz poleceń chciałem odpalić Recovery, dostawałem komunikat (fastboot remote: not allow).
Przeszukując tematy w internecie odnalazłem temat [How-To] Fix perfected SPL (fastboot remote: not allow). A więc wg. instrukcji poprzez HBOOT wgrałem ROM v2.16.707.3 (NON-Perfected stock SPL v1.33.0009). Wtedy po wgraniu zaczął się koszmar. W fastboot dostałem informacje zbliżone bardzo do tych:
SAPPHIRE PVT 32B SHIP S-ON-H
HBOOT-1.33.0009 (SAPP10000)
Radio-3.22.20.27
May 8 2009, 21:02:32
Pierwsza moja myśl, jakim cudem telefon z 32B ma na końcu literkę H ?
Kiedy chciałem wgrać inny ROM (z SenseUI) wchodzę odpowiednio przez wiersz poleceń do Recovery i wtedy gdy wczytuję Recovery dla 32B telefon zawiesza się na logo, a jak spróbowałem dla 32A odpalił od razu. Jednak po instalacji jakiegokolwiek ROMu, telefon zawieszał się na logo.
Wgrałem SPL HBOOT 1.33.2004, tak właściwie nie wiem dlaczego. Byłem już tak zmęczony walką z Magic'iem, że próbowałem wszystkiego.
Po instalacji, telefon zawiesił sie całkowicie. To jakiś koszmar.
Teraz startuje, ale tylko do logo, i wtedy zawiesza się, a próby wejścia do fastboot przez czerwoną słuchawkę+back lub czerwona słuchawka+home nic nie dają. Wejście do hboot przez volume down+czerwona słuchawka również telefon nie reaguje na te polecenia tylko poprostu zwyczajnie włącza telefon i zawiesza się na logo.
Bardzo proszę o pomoc, nie wiem już co robić, potrzebowałem na dzisiaj 'czystego' telefonu i nic z tego nie wyszło. Chciałem tylko przywrócić ustawienia fabryczne :confused:
Z góry dziękuję i mam nadzieję, że da się coś jeszcze zrobić :confused: