Skocz do zawartości
medsh

Telefon nie ładuje akumulatora. Migający ekran podłączenia.

    Rekomendowane odpowiedzi

    medsh

    Witam,

     

    Wczoraj podłączyłem swój telefon do ładowania, a kiedy spojrzałem po godzinie okazało się ze nie ładuje. Telefon się wyładował do zera i teraz jak go podłączam co kilka sekund wyświetla się ikona Baterii z symbolem prądy i znika tak statycznie co kilka sekund ale nie przechodzi w tryb ładowania. Tak jakbym podłączał kabel i odłączał za chwile i telefon nie był w stanie przejść w tryb ładowania.  Nie wygląda mi to na problem z wtykiem bo jest to zbyt regularne. Kabel też nie ładowarka spokojnie ładuję inny model samsung i jest to oryginalna od s5. Jak podłącze do komputera sytuacja wygląda tak samo. Kable sprawdzałem dwa i ładowarki też dwie. Wina baterii czy softu?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Johann3

    Sprawdź apką Phone INFO, ile było podłączeń ładowarki ?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    medsh

    Nie bardzo rozumiem jak mam to sprawdzić. Telefon jest kompletnie wyładowany i nie jestem w stanie go uruchomić. Jedyne co widzę to symbol pustej baterii co kilka sekund jak już pisałem, który zwykle po kilku sekundach zmieniał się na 1%, teraz po prostu znika i pojawia się co 2-3 sekundy ;)

    Edytowane przez medsh

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    aresza20

    Może masz kogoś w pobliżu, kto udostępniłby Ci baterie , wtedy byś sprawdził i wykluczył wine wtyku,baterii.

    Edytowane przez Johann3
    Zasady pisowni !

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Johann3

    @@medsh

    Fakt, teraz już nie sprawdzisz, ale zachęcam do zaglądania w takie informacje, gdy już przywrócisz telefon do ładu, ponieważ są bardzo przydatne.

    I tak możesz wyliczyć średnią podłączeń, jeżeli ładowałeś telefon regularnie.

    Mnie ciekawi, czy zbliżyłeś się do liczby 1000 podłączeń.

    Edytowane przez Johann3

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    medsh

    Napisze po znajomych i to sprawdzę, dzisiaj lub jutro dam znać jeśli się uda. Zastanawiałem się tylko czy może ktoś już miał podobnie i co było przyczyna. Kupno baterii to nie problem ale szkoda wydać kasę w błoto jeśli okaże się ze to jednak wtyk albo soft.

     

    Johann3

    Telefon mam około 7 miesięcy i ładuję go codziennie wracając z pracy na noc.

    Edytowane przez medsh

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Johann3

    @up

    Siedem miesięcy, to przy tym stylu ładowania ok. 200 podłączeń, czyli to nie to o czym myślałem.

    Szukamy dalej.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    W dniu 23.01.2016 o 09:48, medsh napisał:

    Napisze po znajomych i to sprawdzę, dzisiaj lub jutro dam znać jeśli się uda. Zastanawiałem się tylko czy może ktoś już miał podobnie i co było przyczyna. Kupno baterii to nie problem ale szkoda wydać kasę w błoto jeśli okaże się ze to jednak wtyk albo soft.

     

    Johann3

    Telefon mam około 7 miesięcy i ładuję go codziennie wracając z pracy na noc.

    Hej, udało Ci się rozwiązać problem? Mam to samo z Tab S2 i nie wiem co dalej....

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x