Skocz do zawartości
KAMIKAADZE

tutorial Wyłączanie niepotrzebnego MLT - szpieg od LG w Marshmallow

    Rekomendowane odpowiedzi

    krzychy
    Gdy zablokowałem dostęp na LP to działa ono na MM ?

    Tak działa, trzeba na nowo wyłączyć. 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Tak nie musisz blokować na MM

    Nowy system czyli MM powinien aktywować MLT poprzez zastąpienie starych plików systemowych z LP już nowymi.

    • Lubię to! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @ Mógłbyś powiedzieć jak zrobić to za pomocą tego debloatera i co to właściwie jest ten debloater i skąd go wziąć?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Eric
    Napisano (edytowane)

    @@dziamot @ @@krzychy o dziwo w menu miałem wszystko odhaczone 

     

    czy to nie jest przypadkiem to samo co "informacje o telefonie > dziennik aktywności" ?

    Edytowane przez Eric

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dziamot
    Napisano (edytowane)

    @@Eric @ @@krzychy Jeśli wyłączyłeś na 5.1 to będziesz miał to wyłączone. Takie funkcje jak hidden menu, bootoander czy np tryb D/M nie są zawarte w romie który wgrywasz w .kdz tylko zapisane na stałe w pamięci telefonu 

    Edytowane przez dziamot

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dziamot

    @ choć mnie to osobiście dziwi też. Przetestowanie na własnej skórze i nie tylko w g4.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    krzychy

    @@dziamot

    Też przetestowałem na kilku modelach.

    Po wgraniu MM z LP zmienia się kod dostępowy do Hidden Menu i zmienia się ustawienie funkcji w samym menu.

    Odznaczyły się też poprzednio zaznaczone funkcje.

    Miałem tak na G3, G4 i V10

    Na G4 po wgraniu kolejnych aktualizacji MM, zmian w Hidden Menu już nie było, pozostały takie jakie ja ustawiłem.

    MM za każdym razem wgrywany na czysto.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x