artur_art7 Witam, Jestem nowym użytkownikiem forum tak jak i nowym użytkownikiem systemu android. Posiadam telefon samsung i5700 i chciałbym zmienić klawiaturę ekranową. Na forum pisano o klawiaturze touchpal ale w android market nie mogę jej znaleźć? Czy nie istnieje do androida 1,5?
bartek43 w tym temacie masz odpowiesz (jest on do i7500 ale na twoim też pójdzie) 😉 Forum po zmianach, link nie działa
raven_raven Ja ze swojej strony polecam Ci przesiadkę na Androida 2.1 (nie będzie Ci lagować pisanie w panoramie) oraz Better Keyboard - IMO najwygodniejsza klawiatura ekranowa na Androida.
uno0 Witam serdecznie. W i5700 zaktualizowałem sobie soft do 2.1 i skończyły się denerwujące lagi. Teraz szukam klawiatury która w pionie będzie wyglądać jak w zwykłym telefonie (nie musi być ze słownikiem) i oczywiście obróci się do qwerty w poziomie. Czasami muszę pisać 1 ręka i wówczas ta mini qwerty w pionie jest piekielnie męcząca. Reklamowana wyżej Better Keyboard po ściągnieciu mi nie działa :-( Co szukać?
PanPiotr Witam serdecznie. W i5700 zaktualizowałem sobie soft do 2.1 i skończyły się denerwujące lagi. Teraz szukam klawiatury która w pionie będzie wyglądać jak w zwykłym telefonie (nie musi być ze słownikiem) i oczywiście obróci się do qwerty w poziomie. Czasami muszę pisać 1 ręka i wówczas ta mini qwerty w pionie jest piekielnie męcząca. Reklamowana wyżej Better Keyboard po ściągnieciu mi nie działa :-( Co szukać? Ja polecam Smart Kayborad Pro, bardzo wygodna. A co do tego że zainstalowałeś klawiaturę i ci nie działa, to na 99% nie włączyłeś jej w opcjach telefonu (było milion razy na forum jak to zrobić)
prot Teraz szukam klawiatury która w pionie będzie wyglądać jak w zwykłym telefonie (nie musi być ze słownikiem) i oczywiście obróci się do qwerty w poziomie. HTC Touch Input - bez wątpienia najlepsza klawiatura na Androida. Do pobrania stąd . W pionie może wyglądać jak zwykła klawiatura telefoniczna (1-9), a w poziomie pełne QWERTY.
monkey3310 A co w przypadku magica na CursorSense? Jak probuje to zainstalować (low i high res wersję) to za kazdym razem to samo, czyli "Nie mozna zainstalowac aplikacji na tym telefonie"
prot A co w przypadku magica na CursorSense? Nic. Jeśli masz CursorSense, to masz też Touch Input. Ta klawiatura wchodzi w skład Sense UI.
monkey3310 Nic. Jeśli masz CursorSense, to masz też Touch Input. Ta klawiatura wchodzi w skład Sense UI. Yhym, ale przydało by mi się zamienianie znaków podobne jak w tej klawiaturze nieoficjalnej, można to jakoś zrobić podobnie?
[usunięty] Pobierz wersję low resolution i postępuj zgodnie z instrukcjami zawartymi w pliku readme. Masz może do tego link? Bo wyszukiwarka forumowa nie znajduje frazy "ow resolution" z downloadem ;(
prot Yhym, ale przydało by mi się zamienianie znaków podobne jak w tej klawiaturze nieoficjalnej, można to jakoś zrobić podobnie Co masz na myśli? Wiadomości bez znaków diakrytycznych? Z tego, co mi wiadomo, w oficjalnej nie da się nic z tym zrobić. Masz może do tego link? Starsza , nowsza .
[usunięty] Ok dzięki wersja nowsza śmiga 😉 Nie bardzo rozumiem po angielsku plik readme a google translator tłumaczy tak jakoś dziwnie go więc mam jeszcze pytanie jak zablokować polskie znaki? Oraz czy da się pozbyć przyciusku ustawień co jest przy przecinku albo go gdzieś wywalić na bok bo mi się wciska przypadkiem 😃 PS: Piszę się dużo wygodniej bo większe guziki 😃 tylko się przyzwyczaić do nowego układu teraz 😉
prot Polskie znaki są chyba domyślnie zablokowane, tzn. jeśli piszesz wiadomość z polskimi znakami, to liczy do 160. Przycisku ustawień usunąć się nie da, można go jedynie połączyć z mikrofonem (speech to text). Zainstaluj sobie clicker.apk z paczki i skalibruj klawiaturę, może nieco pomóc na przypadkowe wciskanie niepożądanych klawiszy.
monkey3310 kurde, świat by był fajniejszy, gdybym chociaż mógł się jakkolwiek dobrać do słownika tej standardowej klawiatury, to wtedy tylko pozamieniac znaki i gotowe. nikt nie orientuje się gdzie mozeb byc słownik? Sent from my HTC Magic using Tapatalk
[usunięty] Polskie znaki są chyba domyślnie zablokowane, tzn. jeśli piszesz wiadomość z polskimi znakami, to liczy do 160. Przycisku ustawień usunąć się nie da, można go jedynie połączyć z mikrofonem (speech to text). Zainstaluj sobie clicker.apk z paczki i skalibruj klawiaturę, może nieco pomóc na przypadkowe wciskanie niepożądanych klawiszy. niestety nie sa, pisze z pl znakami a po wyslaniu wstawia "?" no nic wrociłem do "we like caps" czy jakos tak bo w sumie jest porownywalna