Skocz do zawartości
michajlo89

Brak ikonki oraz połączenia LTE, tylko H+ telefon w PLUS.

    Rekomendowane odpowiedzi

    JARO73

    @up

    Witam U mnie takie ustawienia nic nie dały,dalej wyświetla mi się tylko +H

    Edytowane przez mobopx
    Cytowanie poprzedzającego posta w całości jest niezgodne z regulaminem. Używamy @UP lub @wspomnij (pkt. 4.6 reg.)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Toldo

    A masz kartę sim obslugującą LTE?

    Tapnięte za pomocą Honoraty Siódmej

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    JARO73

    Oczywiście że mam,rozwinę temat mam abonament z lte i osobno internet w abonamencie z Lte i ta karta z internetemdziała poprawnie w routerze HUAWEI na usb ale jak ją wrzucę do telefonu honor7 to wyświetla tylko +H ,nie smiga LTE,sprawdzałem dodatkowo na innym telefonie z obsługa LTE i też nie wyświetlA LTE  tylko +H

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    bartos38

    Sprawdzałeś na obu slotach sim? u mnie też nie zawsze jest lte z plusa a w routerze jest zawsze tym się nie sugeruj bo router ma mocniejszy sygnał ja czasami gdy mi zniknie lte wpisuję ponownie nawę  Plus, apn plus zapisuję i restartuję telefon mi pomaga

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    JARO73

    Tak sprawdzałem na obu slotach i wpisałem kod aktywacyjny ,wyświetliło mi "MMI zakończone" ale dalej  nie pojawiło się LTE

    Zastanawia Mnie jeszcze jedno, dlaczego na karcie z abonamentem jak przełączę na tę właśnie kartę transmisję danych to momentalnie pojawia sie LTE a na tej tylko z internetem nie może wskoczyć LTE :thumbdown:

    Edytowane przez JARO73

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    bartos38

    Wygląda na to że ty nie masz zasięgu lte w tym miejscu sprawdź jeszcze z innym operatorem np.Play oni mają dobry zasięg

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    haway

    A limit danych nie przekroczyłes? Mi jak blokuje to jest tylko h+, z nowym okresem samo lte nie wraca. Pomaga ponowna rejestracja karty sim, tzn. Wybieram ręcznie inna sieć i znów plus, wtedy dopiero wraca lte

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    JARO73

    ale przecież pisałem że na drugiej karcie lte działa normalnie więc jak mogę nie mieć zasięgu,dodam że jak wrzucę tą kartę która mi nie działa w telefonie  do routera usb huawei to LTE się pojawia. a transmisji mam jeszcze do odnowienia 6 Gb

    Edytowane przez JARO73

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Nie wiem, czy już rozwiązałeś problem, ale z LTE w Plusie dzieją się czasem różne rzeczy.

    Karta SIM musi mieć naniesiony napis LTE01, sama usługa LTE musi być aktywowana za pomocą kodu lub przez BOK.

    Jeżeli masz już to wszystko spełnione, to APN w taryfach głosowych musi być ustawiony na plus, a w taryfach internetowych na internet.

    Co ważne jeżeli masz APN plus, to operator może Ci naliczać dodatkowe opłaty za streaming audio i wideo (duży wątek na forum Plusa).

    Kolejna sprawa niektóre nadajniki nie mają jeszcze kodu operatorskiego Plusa, a tylko Aero2/Mobyland/Sferia, wtedy pomaga zaznaczenie przesyłu danych w roamingu.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x