@@kacpi619
Niewielka albo wręcz żadna. Już od dłuższego czasu nic się nie pojawiło. Ostatni w pełni działający Android na którego był root to 5.0.2. Temu jeszcze takowy posiadam;)
Na 5.1.1 był root bez nabijania flagi ale nie działał czytnik linii papilarnych. 6.0.1 jest już chwilę w obiegu i nic narazie nie udało się w tym temacie.
T-A-P-A-T-A-L-K-N-I-E-T-O
Jak mogę dodać do oszczędzania energią Facebooka mając roota?
Witam postanowiłem zainstalować inny kernel i niestety przez pomyłkę ściągnąłem do S6 edga po restarcie i wejściu w recovery mam odwrócony dotyk czyli dotykam z prawej strony ekranu a wciskaja mi sie z lewej
@@sambor102
Logika wskazuje wgrać teraz poprawny kernel pod swój model.
Siema mam problem z rootem zrobiłem według instrukcji z 1 postu wszystko w odinie poszło wszystko ok a roota niemam super su do tego próbuje aktualizować binarne coś tam i wyskakuje błąd co zle zrobiłem?może być przez to że nie zrobiłem full wipe?proszę o pomoc
@@mikrof
Spróbuj poszukać na XDA innej wersji Super SU. Bo ta ostania ma problemy z aktualizacją binariow.
@@Fenek
dzieki za odp. poszlo z kernelem,G920F zrootowany :thumbup: :thumbup: piwko poszlo :cheers:
Witam , wiadomo cos o root z knox'em 0x0 ?Nie chce pisac oddzielnego tematu ale jakby ktos probowal zrobic program do root'u z knoxem 0x0 to taki telefon posiadam i z checia posłużę za "króliczka doświadczalnego" 😉
jak mam knox warranty void 0 (0x0000) to po rocie jak będzie
Po roocie np. CF Auto Rootem będziesz miał 0x1.
Czy jeżeli wgram 6.0.1 będzie działał czytnik linii papilarnych ?. Obecnie posiadam zrootowany soft 5.1.1. Jaka różnica jest pomiędzy 5.1.1 , a 6.0.1?. Czy rotując soft 6.0.1 nabiję nieodwracalnie flagę KNOX?
@@longer86
Tak jeśli zrobisz 6.0.1 i roota to nabijesz nieodwracalnie flagę. Ci do różnic to wrzuć sobie w YouTube i zobaczysz sobie jak wygląda ten 6.0.1.
nawet jeśli usunę roota i wgram z powrotem czysty 6.0.1 knox pozostanie 0x1?
Kolego to jest proces nieodwracalny. Raz nabitej nie cofniesz już.
to co pozostało tylko czekać na możliwość wykonania roota bez nabicia knox-a?
Tak ale nie wrozylbym znalezienia metody na to. Już bodajże od maja zeszłego roku nic nie ruszyło w temacie.
ale to root nabija knoxa? co stalo by się jak bym go nie rootował?
Flagę nabija wgranie custom recovery, custom kernela , custom romu.
Jeśli nie masz już nabitej flagi to wgrasz 6.0.1 nie będziesz rootowal i flaga będzie 0x0.
Już sam do końca nie rozumiem co tak naprawdę chcesz zrobić.
chciałbym sprawdzić czy light manager bedzie działał na 6.0.1 bo podejrzewam , że problem tkwi w 5.1.1
Gdzieś ktoś pisał że działa ale bez roota nie ma dostępu do pełnej jego konfiguracji. Poszukaj w dziale z S7 tam coś chyba było o Ligth Managerze.