Skocz do zawartości
marc1n22

Standardowa pezeglądarka nie łączy się z internetem

    Rekomendowane odpowiedzi

    Kiedy łączę się przez WiFi to internet śmiga tak jak powinien, a jak już chcę korzystać z pakietu, albo w ogóle z internetu z sieci komórkowej to działa tylko market i gmail, a więc APNy muszą być dobrze ustawione. Może wiecie dlaczego nie mogę wyświetlać stron internetowych w przeglądarce? Używam standardowej.

    Edytowane przez dominikwrobel

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    a sprawdzales jaki masz zasieg??? przy np. EDGE czasem rwie polaczenia a nawet ich nie otwiera jesli jest mala predkosc

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    EDGE właśnie miałem, ale chyba znalazłem na to inny sposób. Zainstalowałem Opere i strona się załadowała po kilku odświeżeniach, ale to też nie jest oczekiwany efekt. Jest jakiś sposób na ingerencję w ustawienia standardowej przeglądarki? Bo nie ukrywam, że ona mi się bardziej podoba od Opery.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Hubik

    To, że działa Gmail i Market a nie chodzą strony w przeglądarce to trochę dziwne. wynika z tego, że połączenie po APN działa. Możesz wkleić tutaj jakie masz ustawienia internetu? Może w tym leży problem (np. jakieś proxy itp.).

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    No ustawienia mam takie standardowe:

    Name: internet

    APN: internet

    Proxy:10.10.25.5

    Port:8080

    Username:

    Password:

    Server:10.10.25.5

    MMSC: http://wap.playmobile.pl

    MMS proxy: 10.10.25.5

    MMS port: 8080

    MCC: 260

    MNC: 06

    APN type: default

    Teraz zauważyłem, że net przez Opere działa bardzo dobrze. Jedynie standardowa przeglądarka nie chodzi.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    blotto

    ja nie mam nic wpisanego w proxy ani server i dziala normalnie

    sprobuj skasowac ten APN i utworz nowy z nazwa jaka chcesz. uzupelnij tylko punkt dostepu i wpisz internet

    powinno dzialac

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    bo to ustawienia do mmsow i jednocześnie netu.

    Dom mam na skraju 3 anten... z tego 2 to zwykłe gsmy jedna 3G. Często mam podobny efekt z brakiem netu. U mnie jest ewidetna wina zasiegu sieci oraz nagłego przełączania 2G/3G

    Nie zawadzi skonfigurować APNy jak tutaj

    Edytowane przez gotrunks

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Popytałem trochę i chyba mam podobną sytuacje z antenami do gotrunksa, też mi ciągle przełącza 2G/3G.

    Próbowałem tam nic nie wpisywać właśnie i to samo w domu. Opera działa i tak, więc dużego problemu nie ma. Jak wyjdę z domu to przetestuje w innym miejscu i zobaczę.

    Dzięki za pomoc.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    ale to i tak dziwna sprawa ;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Hubik
    bo to ustawienia do mmsow i jednocześnie netu.
    Zrób sobie drugi APN - ustawienia tak jak pisał @blotto a ten istniejący ustaw tylko jako mms i powinno hulać.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x