Jak, już pewnie niektórzy wiedzą zamówiłem HTC Desire i czekam z niecierpliwością. Zacząłem się jednak zastanawiać czy nie potrzebuję czegoś jeszcze.
Karta:
W opisach jest informacja o pamięci zewnętrznej do 16GB. Z tego "do" wnioskuję, że kartę microSD będę musiał zakupić osobno. Czy mam rację? Jak to wyglądało gdy kupowaliście inne modele HTC?
Na początek mam kartę microSD Kingstona (SDC/2GB) ze swojej nokii, ale przy możliwościach nowego telefonu pewnie nie starczy mi na długo.
Jaką kartę 16GB polecacie? Nie znam się na tym zupełnie. Czytałem o jakiś klasach, że najlepsza jest 6. Niestety na większości aukcji nie ma podawanego parametru. Na co zwrócić uwagę?
Pokrowiec i folia ochronna:
Nigdy nie używałem pokrowca do swoich telefonów bo uważałem, że są szpetne. Zawsze trzymam telefon w kieszeni (nic więcej w niej nie ma) i po 3 latach nokia e50 ma trochę mikrorysek na wyświetlaczu, ale uważam, że to normalny efekt użytkowania i nie przeszkadza to w ogóle.
Jak ma się sprawa w telefonach HTC. Czy w zestawie z telefonem jest dostarczany jakiś pokrowiec i folia czy trzeba się samemu w to zaopatrzyć?
Czy kabel do podłączenia do komputera też będę musiał kupić osobno? W nokii miałem to w zestawie z telefonem.
Moje wątpliwości wynikają z opisu wyposażenia na stronach Euro RTV AGD:
akumulator, instrukcja obsługi w języku polskim, karta gwarancyjna, ładowarka sieciowa
Czasem chciałbym skorzystać z nawigacji i posłuchać muzyki, więc zapewne kupię jakąś ładowarkę samochodową i słuchawki. Możecie coś polecić?