Dyfren Proponuje restart telefonu i wyjście z domu (nie będziesz miał fixa w pomieszczeniu), sprawdzi czy masz włączony GPS. Jeśli zmieniałeś ROMy to wgranie nowego radio. P.S. Nie wiem jak zaawansowanym użytkownikiem jesteś, więc podałem najpopularniejsze przyczyny przez które nie działa GPS.
chosen_one Jaka nawigacja? Restart telefonu zrób przy włączonej nawigacji. Jeśli używasz Sygic Mobile Maps to przed włączeniem nawigacji uruchom GPS Status, poczekaj aż pojawi się jakiś sygnał i dopiero odpal nawigajcę
I60R Mam ten sam problem. Romu nie zmieniałem, GPS status pokazuje satelity ale nie połącza się, nie łapie fixa, niezależnie od miejsca, no czasami, ale bardzo rzadko złapie. Jakieś pomysły? Akurat jak napisałem tego posta złapał. Czy to jakaś awaria, czy wyjątkowo zachmurzone niebo, czy co bo mi się już pomysły kończą.
majczu Może być zachmurzone niebo a może potrzebny będzie wipe, czyli przywrócenie ustawień domyślnych - po tym zabiegu powinno działać bez zarzutu. Najlepiej zrobić roota i wgrać nowe radio 😉
przeqpiciel Ja mialem taki przypadek także. GPS łapał fix'a raz na uruchomienie telefonu, podczas posiadania beHero 1.3.2 wróciłem do modaco
bezo Może być zachmurzone niebo a może potrzebny będzie wipe, czyli przywrócenie ustawień domyślnych - po tym zabiegu powinno działać bez zarzutu. Najlepiej zrobić roota i wgrać nowe radio 😉 Mam co prawda G1 a nie Hero jednak nie w tym rzecz. Urządzenie nierootowane a fixa łapię bez kłopotów w większości przypadków. Te wyjątki, to ofkoz zamknięte pomieszczenia, gęsty las itp.). Czyli myślę sobie, że root nie załatwia tu sprawy a brak roota fixom nie szkodzi.
majczu Czyli myślę sobie, że root nie załatwia tu sprawy a brak roota fixom nie szkodzi. Root jak najbardziej może pomóc bo możesz wgrać nowsze radio, które jest dostępne dla Twojego urządzenia czego nie zrobisz jak nie masz roota. Możesz również wgrać to samo radio jeszcze raz jak występują jakieś problemy bez konieczności przywracania ustawień fabrycznych. Więc akurat w tym przypadku root jest jak najbardziej pomocny.
Dyfren Nzasem wystarczy pop prostu poczekać żeby nawigacja złapała sygnał, rożne programy mają różny czas zgłaszania gotowości GPSu (fixa). Na oryginalnym ROMie bez problemu praktycznie zawsze łapał Maverick Pro a na fixa w Ndrive potrafiłem czekać 15 minut.