krzochuu Witam wszystkich użytkowników. Wczoraj stałem się posiadaczem Samsunga i7500 Galaxy (Play, Android 1.5). Niestety nie wiedzialem ze nie wspolpracuje on z siecia wifi eduroam (taką mam na uczelni). Przekopywalem forum szukalem o tym. Jest kilka tematów niestety zaden jednoznacznie nie odpowiedzial czy aktualizacja do androida 1.6 pomoze i czy wtedy tą sieć Wi-Fi moj galaxy bedzie wykrywał i bedzie chciał sie z nią porozumiec. Poczytałem rownież na wiki o rootowaniu i nasunęło mi sie kolejne pytanie. Czy w moim modelu mozliwy jest powrot do ustawien fabrycznych aby nie stracic gwarancji. Wszystkie moje pytania byly juz na forum jednak w zadnym z tematow nie bylo konkretnych odpowiedzi tylko odpowiedzi "wszystkowiedzacych" ktorzy odsylali do google lub "laików" takich jak ja ktorych wiekszosc postów to domysły. Prosiłbym o wyrozumiałość i rozjaśnienie mi tych kilku spraw. Wracam do lektury kopalni wiedzy jakim jest to forum i czekam na odpowiedzi wyrozumiałych forumowiczów. Nikt się jeszcze idealnym nie urodził :help: 🙂
lukpep sprobuj konfigu wedlug tego: http://www.oucs.ox.ac.uk/network/wireless/services/eduroam/android/ tez mam eduroma i smiga po ustawieniach zgodnych z tymi
bartek43 po pierwsze to galaxy już nie dostanie 1.6 (najwyżej 2.1 ale nic nie wiadomo), zmiana romu nie wpłynie na to że galaxy połączy się z tą siecią, zrób tak jak mówi kolega wyżej. Root nie powoduje utraty gwarancji i zawsze można powrócić do oryginalnego romu
krzochuu tylko, Galaxy wogóle nie widzi tej sieci. a jeżeli chciałbym dodać istniejącą sieć to mam takie typy zabezpieczeń: WEP, WPA Personal, WPA2 Personal
martin73 przepraszam adminow ze podaje link ale moze to pomoze koledze http://forum.pclab.pl/t479603.html
krzochuu Próbowałem dziś troche pokombinować. Niestety w żaden sposób nie moge odbierać tej sieci. Szkoda. Główną cechą jaka kierowala moim wyborem byl wlasnie odbionik wifi. szkoda ze pierwszy telefon z androidem tak mnie zawiódł :mad:
szpic Heh mam ten sam problem. Na polsl galaxy widzi inne sieci na wydziale tez zabezpieczone wpa2 tyle ze personal a eduroam jest niewidoczny wcale. I jestem pewien na 110% ze jest tam enterprise ( bo tak mam na lapku)
sihill Właśnie z tego powodu przesiadłem się na Androida 2.1 . Wersja 1.5 nie obsługuje tego typu zabezpieczeń (Na mojej uczelni sieć zabezpieczona jest WPA2-Enterprise +Eap/Peap MSCHAPv2) gdzie młodszy brat Androida sam wychwycił rodzaj zabezpieczeń i wystarczyło wprowadzić swój własny uczelniany login jak i prywatny klucz.
szpic ech no to pozostaje czekac 🙁 na samsung.pl powiedzieli tylko ze 2 dla spicy ma byc w najblizszym czasie...
deadeye Przecież już jest, tylko trzeba sobie samemu wgrać. Nie rozumiem, jak można w ogóle siedzieć na 1.5 jeszcze.