Do tej pory uzywalem xperie z3 i telefon by rewelacyjny, bateria jako w jednym z nielicznych a juz topowych modeli trzymala rewelacyjnie po roku i nie planowalem zmieniac bo nie chcialem znow zalowac ze ciagle chodze z rozladowana bateria a tym bardziej w pracy gdzie pracuje w terenie i nie zawsze mam dostep do gniazdka, slyszalem od dawna ze telefony huawei maja dobre baterie i polecali mi rozni sprzedawcy w lombardach ta firme, nie ukrywam ze jakosc fotek tez jest dosc wazna, wiec gdy trafila sie okazja wymiany u operatora zdecydowalem sie na p9 chociaz z mieszanymi uczuciami, majac do wyboru samsungi z seri s6 i s7 wiedzialem ze tam baterie sa marne bo juz uzywalem s6, i teraz jestem bardzo zadowolony z wyboru, telefon swietny pod kazdym wzgledem chociaz do pewnych rozwiazan nakladki trzeba przywyknac, ale bateria jest rewelacyjna, juz od pierwszego naladowania trzyma swietnie a czas na wlaczonym ekranie daje pewnosc ze caly dzien spokojnie da rade, duzo pisze smsow, troche grania, muzyki, internet i wynik ponad 5h