Witajcie,
wczoraj w nocy stała się rzecz straszna. Jakimś sposobem mój Galaxy po przeleceniu jakichś 30cm i zakończeniu lotu na panelach został inwalidą - szybka biedakowi pękła. Nie jest to może szczególnie irytujące - tylko rożek się ułamał (na szczęście nie odpadł), ale fakt pozostaje faktem. Co można w tej sprawie zrobić? Ile może kosztować wymiana szybki? Albo może zrobią to w serwisie w ramach gwarancji? Rozumiem jakbym nim rzucał, ale każdy z moich poprzednich telefonów przeżywał gorsze upadki wychodząc z nich bez szwanku.
Dziwna sprawa, mój Galaxy regularnie zalicza upadki z >50 cm i nic mu nie jest.
Digitizer kosztuję grubo ponad 100zł, wątpię aby uznali Ci to na gwarancji.
W tym temacie ci pomogę ale tylko tyle iż ja zareklamowałem telefon na migający wyświetlacz. Niewiele przed oddaniem zarysowałem mocno szybkę karabińczykiem od smyczy(metalowy) rysa była spora lecz ja reklamowałem nie na to i go oddałem takiego porysowanego a tu przy odbiorze oddali mi niby zestrojony wgrany Rom i tyle! A po odebraniu pierwsze co mnie rzuciło to wymieniona szybka ale ani słowa w opisie naprawy więc nie pytałem i się cieszę bo gratis(wydaje mi się iż nie podlega to gwarancji). Domyślam się jednak iż telefon oddałem wydotykany paluchami i serwisant nie zauważył na początku rysy tylko grzebał grzebał a tu patrzy –o kurcze zarysowałem i pocichu wymienił szybkę- to tylko domysły. Po odbiorze sprawdzałem czy to na pewno mój i na 100%. Możesz spróbować wysłać może wymienią??? Ja tylko opisałem moją przygodę z szybką pozdrawiam
Mi spadł z 3 metrów na kafelki i nic się nie stało.
Damn, to trzeba mieć pecha. Może oddam na problem z GPS-em, bo czasem kompletnie nie łapie fixa i trzeba restartować moduł z 3 razy. Za którymś nagle go olśniewa i łapie z prędkością nadświetlną 😛
no wymiana oryginalnego wyswietlacza htc magic z zalozeniem w serwisie kosztuje 300zł. jest to o tyle dobre ze ma zwykla pojemnosciowke.
galaxy ma AMOLEDA, czyli moze kosztowac ponad to... sprobuj moze zakleic to zywicą epoksydową światłoutwardzalną, bo zakladam, ze wyświetlacz łapie bez zarzutów?
ale tu chodzi o digitalizer a nie wyswietlacz
;-)
wyswietlacz do galaxy jest tani a digitalizer strasznie ciezko znaleźć
No dobra, ale mnie tylko szybka pękła. To co waszym zdaniem będzie wymagało wymiany? Tak to wszystko działa jak wcześniej, nawet ułamany rożek reaguje tak jak przed felernym upadkiem 😛
digitalizer czyli warstwa dotykowa
Ulalala... możesz zamieścić jakoś fotę uszkodzonego ekranu?
Hmm digitalizer jest zintegrowany jakoś z szybką ekranu?
Co do ceny to zawsze można pójść/zadzwonić do serwisu Samsunga i się zapytać o ewentualne koszty, wymiana szybki w iphonie to 200zeta... ale tutaj mamy co innego 😉
Postaram się rano coś webcamem strzelić, ale może być kiepsko. To naprawdę nie jest jakieś straszne uszkodzenie, ale irytujące. Szczególnie jak przytrafia się w pierwszym miesiącu używania, akurat jak wpakowałeś się w 3-letni abonament.
szyba = digitalizer
witam. sorki, że tak jakby odnawiam temat, ale czy ktoś się orientuje ile obecnie mogłaby kosztować ta szybka w serwisie? niefortunnie telefon spadł z około metra i się praktycznie cała zbiła. wszystko działa normalnie: dotyk i wszystkie inne funkcje. tylko jak wiadomo gdy cały ekran potłuczony to trochę utrudnia korzystanie. z góry dzięki za odpowiedź.
110zl kosztuje.
a jeszcze mam takie pytanie...czy duże trudności sprawiałaby zmiana ekranu tak samemu w domu ? trzeba tam odłączać taśmę jakąś np. czy ogólnie robić rzeczy, które wymagają większej wprawy i ewentualnej znajomości ?
Musisz wypiac tasme z panelu dotykowego , wyswietlacz tez lepiej zdemontowac. Jezeli czujesz sie na silach to probuj.