Jak wysłać kontakt sms-em?
Chyba nie ma takiej opcji. Przynajmniej odbieranie nie działa. Znajoma wysyłała mi 3 razy i nie doszło nic...
Nie ma takiej możliwości. Wizytówki standardowo nie prześlesz. Jest program na Markecie, który to umożliwia ale nie powiem Ci czy umożliwia odbieranie. Wpisz "vcard" w Markecie a wyświetli Ci się wiele aplikacji. Musisz potestować 😉 Nie powiem Ci niestety, która jest najlepsza bo nie używałem tego nigdy.
Na Hero bez problemu mozna wysłać wizytówkę.
Bez problemu wysyłałem na E65, E52, dochodziła.
Sent from my HTC Hero using Tapatalk
Wiadomości -> Redaguj wiadomość -> Przycisk MENU -> Załącz -> Kontakt (vCard)
W takim razie przepraszam za zamieszanie 😉 nigdy nie używałem więc nie wiedziałem. Ale przed chwilą wysłałem na Nokię 6650 Fold żony i doszły dziwne treści. Zrobiłem to dwa razy i za każdym razem dziwne znaki w niej były.
@zeus1979
Jeżeli piszesz, że można, to napisz od razu jak to zrobić bo taki post nic nie wnosi do rozmowy 😉
Przytrzymaj może dłużej palcem na kontakcie i będzie opcja wyślij jako vcard
Rzeczywiście jest taka opcja ale jeżeli jest wysyłanie to czemu od mojej nie mogłem odebrać vCarda wysyłanego z Samsunga ?? Wysyłała mi go kilka razy i nic nie doszło... W końcu skopiowała nr i wysłała mi go normalnie przez sms.
Bo tak jak pisałem. Ja wysyłając np na symbianową Nokię i zwykłego SE K550i wysłałem. Ale po odbiorze nie mogłem się doczytać na Nokii a na SE było ok (oprócz zdjęcia) Ani z jednego telefonu ani z drugiego wizytówki do mnie nie dotarły. Ciężko powiedzieć czemu. Może aktualizacja to naprawi. Chociaż używam romu z Legend i nie sądzę, żeby coś się w tym temacie zmieniło w romie dla Hero.
Poszukaj Easy Contact Sender. Nie wiem czy jest darmowy w markecie, czy gdzie indziej, ale u mnie działał.
A działa w nim odbieranie vcardów? Bo to jest większy problem.