Skocz do zawartości
jerzyk2007

Nie można wysłać MMS

    Rekomendowane odpowiedzi

    Napisano (edytowane)

    po zainstalowaniu 6.01 zauważyłem problem z wysyłaniem mmsów (telefon mam w sieci PLAY)

     

    np. chce wysłać do kogoś mms i załączyć zdjęcie z Galerii, niby wszystko wygląda OK ale mms się nie wysyła

     

    gdzieś doczytałem, że telefon nie pomniejsza automatycznie zdjecia do 300 kb, a tylko tyle można wysłać jako mmsa w sieci Play.

     

    MMSy gdzie obrazki są odpowiednio małe wysyłają się bez probemu

     

    Macie jakiś pomysł ?

    Edytowane przez patrikos23
    Nazwa tematu poprawiona na regulaminową-nie używamy w tytule słowa PROBLEM.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Może masz zle apn poustawiane?

    Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    patrikos23

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Może masz zle apn poustawiane?

    Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

    Ustawienia pobrane ze strony Play

    Tak jak pisalem, "małe" mmsy wysyła, ale źle pomniejsza zdjęcia i wiadomość nie wysłana

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    box33

    Czy jest jakakolwiek możliwość aby odebrać MMS podczas włączonego WiFi? Oczywiscie transmisję danych mam cały czas włączoną ale jak jest aktywne WiFi to wiadomo że wyłączy ono przesyłanie danych , skutek jest taki że jak ktoś mi wyśle wtedy MMS to nie dojdzie , dostaje wiadomość od Orange że MMS mogę obejrzeć sobie po zalogowaniu na stronie . Nawet jeśli od razu wyłącze WiFi to MMS i tak już nie dojdzie , muszę kogoś prosić aby po raz drugi mi wysłał. Wszyscy tak mają czy można ten problem jakoś rozwiązać?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    gerwazy01

    @@box33

    Mi przy włączonym wifi normalnie mms przychodzi, dane pakietowe mogę mieć włączone jak i wyłączone więc problem leży gdzie indziej...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    box33

    @gerwazy01 dzięki! ściągnąłem jeszcze raz ustawienia konfiguracji połączeń z Orange i teraz już działa jak trzeba

    Edytowane przez box33

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    patrikos23

    @@box33 to powinna być pierwsza rzecz, którą powinieneś zrobić :)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    box33

    Ja to robiłem kiedyś i to nie jeden raz i nic to nie dawało . Nie jestem pewien czy od jakiegoś czasu nie zmieniły się ustawienia konfiguracji MMS Orange bo mam wrażenie że są one obecnie trochę inne niż rok czy dwa lata temu ale mogę się mylić

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    patrikos23

    @@box33 orange kombinuje z tymi ustawieniami. podobnie było z ustawieniami internetu na ipv6 nie chodził a wystarczyło zmienić na ipv4. A orange domyślnie przysyłał złe ustawienia...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x