mercone Witam, dziś napotkałem się na stronę http://www.appBrain.com na której możecie instalować, usuwać oraz przeglądać aplikacje innych użytkowników np moje: http://www.appbrain.com/user/mercone a jeśli wam się coś spodoba wystarczy to znaleźć w markecie. Lub świetnym i banalnym sposobem ściągnąć po kliknięciu install. trzeba tylko zalogować się w systemie oraz sciągnąć aplikacje z marketu która podczas rejestracji będzie w barcodzie aby pobrać appBrain. tam już tylko logujecie sie na konto googla i jazda :-) A oto skrypt z stronki z moimi aplikacjami: mercone's Apps on the phone Phone: Era G1 24 total, 24 free (100%), 0 paid (0%), 14MB total size, $0 total price AppBrain Market Sync Java/J2ME Runner Soccer Multiplayer Google Maps Genial Writing - Ad Supported Barcode Scanner AppMonster Speedtest.net Speed Test Defend Homeland Demo EStrongs File Explorer GRemotePro-multi remote to PC! PdaNet free edition Opera Mini 5 browser TasKiller free ColorFlashlight Fun Flashlight Dolphin Browser Gmote 2.0 Shazam Dolphin Browser Theme: Heat Jewels Live Bookmarks 2G-3G OnOff AK Notepad NetCounter View this app list on AppBrain
macgreg Niby fajnie ale wiązanie czegoś takiego z kontem google... i dawanie wykazu swoich aplikacji - z dodatką ich wyceną? ...po co?🙂
mercone Dzięki temu znalazłem parę dobrych programów a i to jest w zasadzie lepszym rozwiązaniem dla założonych tematów na forum: Jakie aplikacje/gry posiadacie na swoim telefonie.. tylko klikasz link i masz opis i wszystko w razie się spodoba wystarczy kliknąć install i zaakceptować na fonie :-) Wycena aplikacji.. nie przeszkadza mi to w zupełności. A co do logowania się przez konto google'a w niczym mi nie przeszkadza wiem że będę tego używać więc dla mnie to jest wygodniejsze. Ale jak wiadomo każdy ma swój gust i podejście Tobie się nie podoba a innemu się przyda :-)
macgreg Nie zrozumiałeś mnie - nasze konto google + wykaz legalnie pozyskanych aplikacji (i tych niekoniecznie legalnych) wydaje mi się ryzykownym połączeniem a:P
yasiex macgreg chce po prostu zaznaczyc ze łącząc ten program z kontem google tam na gorze bezproblemu połapią się ile mamy piratów na pokładzie i mogą wystawić "rachunek";] owszem fajna sprawa, ale pod warunkiem ze wszystkie apki sa legalne... co u niektorych jest istną utopią;d
Szyms Treść AppBrain ani jej właściciele nie są powiązani z Google. Jeśli się zalogujesz, Twój adres e-mail zostanie udostępniony aplikacji AppBrain, . Google nie udostępni Twojego hasła ani żadnych innych danych osobowych. Czyli to chyba nie ma nic wspólnego z pobieraniem bazy Android Marketu.
hubik07 Ten program przy instalacji przekierowuje po prostu do marketu a jeśli masz zainstalowane nielegalne programy to i tak je zlicza do puli tylko nie możesz ich aktualizować