Skocz do zawartości
Człowiek Finn

Wyświetlacz włącza się na ułamek sekundy. Potem brak obrazu.

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam,

    znalazłem na tym forum podobny problem ale nie było jego rozwiązania.

    Krótko: telefon rozładowany wypadł z kajaka. Wyłapany dość szybko, wyjęta bateria, w domu wsadzony w ryż na noc (po kajakach nie miałem już ani siły ani chęci go rozbierać).

    Rano rozebrany w mak, poszczególne części wykąpane w myjce ultradźwiękowej ze środkiem do czyszczenia.

    Telefon na początku po złożeniu kompletnie nie reagował, ale po pewnym czasie zapaliła się czerwona dioda ładowania, coś poświrował i prawdopodobnie zaczął poprawnie się ładować.

     

    Problemem jest w tej chwili sam wyświetlacz. Po włożeniu baterii i uruchomieniu dosłownie na ułamek sekundy wyświetli logo Samsung po czym gaśnie i już nie chce nic wyświetlać. Dotyk działa, dźwięki działają. Znajomi dzwoniący do mnie normalnie mogą się dodzwonić. 

     

    Czy ktoś miał taki problem?

     

     

    Coś się kopnąłem i w złym miejscu umieściłem temat. Bardzo proszę o przeniesienie. Przepraszam bardzo.

    Edytowane przez Człowiek Finn

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Fenek

    Automatyczna wiadomość


    Wątek został przeniesiony z forum

    "Samsung - TelefonySamsung Galaxy Note 2 (N7100)"

    do

    "Samsung - TelefonySamsung Galaxy Note 2 (N7100)Pomoc techniczna".

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    bladeno1

    @@Człowiek Finn,

    Może wypięła się tylko taśma wyświetlacza, która łączy wyświetlacz z płytą główną. 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Sprawdzone. Taśma dobrze siedzi.

    Jeszcze raz wrzucę wszystko do myjki. 

     

     

    Sprawdzone. Taśma dobrze siedzi.

    Jeszcze raz wrzucę wszystko do myjki. 



    [Dodano: 07 czerwiec 2016 - 21:30]

    Telefon po kąpieli. Jednej w płynie drugiej w izopropanolu. Niestety efekt wciąż ten sam. Telefon przy uruchamianiu mrugnie ekranem i następuje kompletna ciemność.

    Edytowane przez Fenek
    Cytat.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Podejrzewam uszkodzenie na płycie.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Telefon coraz dłużej wyświetlał, aż udało się go włączyć i nawet skonfigurować andka. Ale po wykonaniu połączenia wyświetlacz znów zgasł i to chyba dość definitywnie. Zamówiłem układ ładowania, podejrzewam problemy z zasilaniem. Orientujecie się może gdzie znajdować mogą się elementy zasilania matrycy?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @Człowiek Finn bez urazy, ale według mnie nie warto już w niego inwestować.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Sam układ tani, za oryginalny używany zapłaciłem 20pln z przesyłką ;). Mikrofon jest na nim, a po zalaniu i tak do wymiany. Szkoda mi tego telefonu bo ogólnie bardzo jestem z niego zadowolony i kupiłem go za śmieszne pieniądze. Wymienię układ i dam znać czy coś pomogło

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @Człowiek Finn generalnie chodzi o to, że jeżeli woda poszła w płytę, to długo już nie podziała, a i może okazać się, że uszkodzenia są bardziej rozległe.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x