Skocz do zawartości

    Rekomendowane odpowiedzi

    andkwa

    Wymazałem 

    Edytowane przez andkwa
    Filmy umieszczamy w spoiler.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Dzień dobry,
    ponieważ nie mogę dodać dodatkowego tematu i nie znalzłem nigdzie odpowiedzi na mój problem zwracam się z zapytaniem, czy mieliście może podobny problem w Y6.Mój nowy telefon niestety mimo włączonego cały czas Wi-Fi,po wybudzeniu nie łączy się automatycznie z siecią. Po kliknięciu na sieć jest możliwość wybrania "POŁĄCZ" i wszystko zaczyna działać. Nie wiem dlaczego taki problem się pojawia. Mam też drugi taki telefon tylko czarny i tam bezproblemowo załącza się sieć Wi-Fi po wybudzeniu. Przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych i cały czas dzieje się tak samo, że automatycznie nie łączy się z Wi-Fi. Może Ktoś spotkał się z takim problemem.

    Pozdrawiam,
    Kamil

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    andkwa

    @@andkwa

    W pierwszej kolejności 

     

    1.Ustawienia

    2.Wi-Fi

    3 Menu

    4.Ustawienia zaawansowane

    5.Utrzymuj Wi-Fi w trybie uśpienia

    6 zaznaczamy zawsze

     

    Jeżeli to nie pomoże to poniżej procedura przywracania ustawień fabrycznych.

     

     

     

    1. Ustawienia

    2.Kopia i kasowanie danych

    3.Utwórz kopię zapasową

    4.Ustawienia fabryczne 

     

    Przed przywróceniem ustawień fabrycznych zapisać sobie nazwę konta google oraz prawidłowe hasło żeby sytuacja nie powtórzyła się jak wyżej .

    Edytowane przez mobopx
    nie cytujemy poprzedzającego posta w całości. @up wystarczy

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Dziękuję za sugestie, ale już raz powróciłem do ustawień fabrycznych i dodatkowo mam zaznaczone "zawsze" przy utrzymuj Wi-Fi w trybie uśpienia. I cały czas problem nie ustępuje.

    Edytowane przez mobopx
    nie cytujemy poprzedzającego posta w całości

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    andkwa

    To nic innego nie pozostaje jak flashować system 

    Edytowane przez mobopx
    nie cytujemy poprzedzającego posta w całości

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    No to już wyższa szkoła jazdy i raczej z tym nie dam rady sam. Chyba lepiej będzie oddać do serwisu do zdiagnozowania problemu.

    Edytowane przez mobopx
    nie cytujemy poprzedzającego posta w całości

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    andkwa

     To jest bardzo proste ściągamy ten plik 

     

     

     

    http://download-c.huawei.com/download/downloadCenter?downloadId=68005&version=237715&siteCode=chen

     

    Następnie rozpakujemy kopiujemy na kartę pamięci folder "dload" instalujemy w telefonie  kartę SD  ,przy wyłączonym telefonie naciskamy jednocześnie przyciski głośności ściszania oraz power ,wówczas telefon automatycznie zacznie aktualizacje .Czekamy do końca aż telefon sam się zresetuje  .Ważne w trakcie aktualizacji nie wyłączamy telefonu  i nie wyjmujemy baterii.

    Powodzenia 

    Edytowane przez mobopx
    nie cytujemy poprzedzającego posta w całości

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    No to rzeczywiście wydaje się proste, a czy ma to wpływ na gwarancję jaką posiada telefon?

    Edytowane przez mobopx
    nie cytujemy poprzedzającego posta w całości

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Znalazłem rozwiązanie jak się pozbyć tego męczyłem się nad instalacją softa huawei y6 kilka razy trzeba jedną rzecz przestawić mianowicie zaznaczyć wersje oem w systemie aby zainstalować i zweryfikować konto google problem tkwi w oem czy na innych modelach zadziała tego nie wiem na moim y6 zadziało , wszystko jest na filmiku pokazane niżej dołączam link pozdrawiam :

     

    Edytowane przez mobopx
    Zdjęcia, screeny oraz filmy umieszczamy w spoiler. (pkt 4.11 reg.)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)

    Witam. Dalej są problemy z usunięciem tej blokady google czy już przy każdym urządzeniu da się to ominąć?

    Edytowane przez Magiclol

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.