Skocz do zawartości
escabor

Po wipe telefon nie chce się uruchomić.

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam.

     

    Moto g2, XT1068, Android 6.0, TRWP 3.0.0.0, root, odblokowany bootloader

     

    Po zrobieniu wipe z poziomu recovery telefon nie chce się uruchomić. Zawiesza się na pierwszym ekranie powitalnym, przed animacją.

    Bardzo proszę o jakąś pomoc, lub ewentualnie o zdiagnozowanie problemu. Z góry dziękuję.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dzidexx

    @@escabor

    Zapewne juź to zrobiłeś.

    Wyjmij k.sd. Twrp - wipe - advanced, wipe cache, dalvik, reboot(daj mu czas).

    Jak nie pomoże:

    Fastboot i wgranie stock romu.

    Lub

    Twrp i wgranie custom romu.

    Nie zablokuj BL - do ponownego odblokowania będzie potrzebny kod, który kiedyś dostałeś.

    • Lubię to! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @@dzidexx

    Nic nie pomaga. No i mam mały problem, czytnik kart sd nie działa, jak mogę skopiować rom do pamięci telefonu przez usb?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dzidexx

    @@escabor

    Stock romu nie ma w zip Albo ja o tym nie wiem.

    W twrp działa mtp - podłącz do pc. Możesz wgrać jakiś custom z zip.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @@dzidexx

    Więc stocka nie mam możliwości w ten sposób zainstalować?

     

    To jest chyba stock w zipie http://forum.android.com.pl/topic/257309-60-soak-twrp-backup-root-offficial-android-marshmallow-dla-moto-g-2014/

    ?

     

    Nie wiem już ale nie widzi mi telefonu po podłączeniu do kompa. Załatwiłem sobie czytnik kart na mikro usb. Kartę widzi.



    [Dodano: 05 sierpień 2016 - 12:21]

    @@dzidexx

    OK, więc jaką wersję mam wgrać i jak z tego pena?

    Edytowane przez escabor

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dzidexx

    @@escabor

    Jeśli wersja xt10?? się zgadza to próbuj.

    Tu masz opis do fastboot+stock:

    http://forum.android.com.pl/forum/1231-motorola-moto-g-2014/

    Dla moto e2(może bardziej przystępny):

    http://forum.android.com.pl/topic/286886-stock-rom-moto-e-2nd-opis-wgrywania-przez-fastboot/

    Fon powinien być widoczny w kompie po zainstalowaniu mdm, w trybie twrp(mtp, mój komputer) i bootloader (adb, fastboot).

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @@dzidexx

    Pierwszy link nie działa...

    W trybie bootloader fastboot widzi urządzenie, ale za nic nie widać go w windzie.

    Edytowane przez escabor

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dzidexx

    @@escabor

    Komenda "fastboot devices"? Wyświetla nr seryjny?

    Widać go w manager urządzeń, w twrp jakbyś podłączył to w "komputer" jako xt10??.

    [Dodano: 05 sierpień 2016 - 12:57]

    http://forum.android.com.pl/topic/269471-flash-xt1072-moto-g-2014-lte/

    Flash przez fastboot.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @@dzidexx

    No właśnie zawsze go widziałem w moim komputerze normalnie ale teraz nie pojawia się.

    W bootloaderze fastboot devices, odpowiada numerem seryjnym, w menadżerze urządzeń widać "android device" ale nie widzę nic w moim komputerze.

    W recovery przy włączonym MTP, do fastboot nie odpowiada, w menadżerze nic nie widać.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dzidexx

    @@escabor

    W twrp, mtp enable, mój komputer - dyski/napędy - tak jak zwykle.

    Nie ma potrzeby.

    Masz pendrive obsługiwany/widoczny w twrp:

    Podłącz, uruchom w twrp, zrób na backup na pen(cokolwiek). Wyłącz, odłącz, na pen do folderu twrp rozpakuj zip pobrany - twój post #5. Podłącz do fona zrób restore system.

    Fastboot, widoczny, komunikacja jest.

    Do folderu instalacji adb&fastboot rozpakuj pobrany stąd odpowiedni rom i pstępuj wg instrukcji - moje posty #6 i #8. Stock pobierz z mega.nz:

    http://forum.xda-developers.com/moto-g-2014/general/official-stock-firmware-t3018682

    Edytowane przez dzidexx

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x