Skocz do zawartości
tomecki1

Ustawienie textu w minutniku

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam,

    Może mi ktoś powiedzieć dlaczego mój kod nie działa?

    W sensie ma się wyświetlać text hh:mm:ss i cos mu się "wali", a drugi sprawa to ma migać i nie miga...

    http://pastebin.com/sftQNESf

     

    Błagam :/

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Coderoid

    Najpierw milisekundy do daty a potem format daty. 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Coderoid
    Date date = new Date(milliseconds);
    DateFormat formatter = new SimpleDateFormat("HH:mm:ss"); //tutaj możesz podać różne warianty
    String dateFormatted = formatter.format(date);

    Wydaje mi się, że tak będzie prościej i będzie działać. 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Date date = new Date(milliseconds);
    DateFormat formatter = new SimpleDateFormat("HH:mm:ss"); //tutaj możesz podać różne warianty
    String dateFormatted = formatter.format(date);

    Wydaje mi się, że tak będzie prościej i będzie działać. 

     

    Trochę pomogło, ale do czasu teraz mi dodaje 1 godzinę więcej :/ i dalej nie ma pikania czasu ;(

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Coderoid

    Zapewne coś źle dodajesz. Co do "pikania" czasu to można to zrobić AlphaAnimation. 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Zapewne coś źle dodajesz. Co do "pikania" czasu to można to zrobić AlphaAnimation. 

    Nic mi nie działa...

    http://pastebin.com/7A3kK6YV

    To jest najnowszy kod :/

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Coderoid

    No, ale zobacz w których momentach startujesz animacje. Kompletnie bez sensu to robisz. Pomyśl trochę dłużej, a nie wklejaj kod metodą "Napałowa".

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    No, ale zobacz w których momentach startujesz animacje. Kompletnie bez sensu to robisz. Pomyśl trochę dłużej, a nie wklejaj kod metodą "Napałowa".

    No, startuje to gdy się kończy czas... Tak ma być

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Coderoid

    Okej, zmyliło mnie to: 

    timeBlinkInMillisecondstwo

    timeBlinkInMilliseconds

    Teraz powiedz co to znaczy nic nie działa.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x