naczytalem sie zeby sie odpowiednio przygotowac, a tu nie idzie i to na starcie.
wedlug poradnika z tej strony:
http://theunlockr.com/2009/08/29/how-to-root-the-htc-magic-in-one-click/
powinienem obnizyc oprogramowanie do wersji 1.5. Robie wszystko tak jak jest napisane w celu obnizenia softu. Pliczek sappimg.nbh jest wykrywany, costam sie sprawdza, costam sie zapisuje, a po restarcie dalej mam 1.6.
Co moze byc nie tak?
Edit
Sprawdzilem jeszcze raz.
Pisze
Model Incorect
Update Fail.
A mialo dzialac. Echh.
::Edit_2::
No i się udalo.
Poczytalem jeszcze. Zajrzalem na wiki.android.com.pl - btw jeden link do tutoriala (moze i wiecej) nie dziala - i wgralem sobie rom z root'em. Nie dlugo cieszylem sie, tym romem, bo okazal sie straaaaasznie wolny i na dodatek w wersji 1,5 (a zachcialo mi sie wyzszej wersji niz mam, czyli 1.6).
Ogolne wrazenia mam mieszane. Fajne uczucie jak sie udalo po paru problemach dokonac zamierzonego celu, czyli miec nowy rom z rootem, ale zanim sie dotrze do tego celu, to jest ciezko. Przynajmniej dla mnie. Wybor romow co nie miara. Tylko przebierac. Ale nie jest tak rozowo, bo w jednym nie dziala costam, w innym cos innego, do kolejnego jest wymagane radio w wersji conajmniej jakiejs tam.
Najwazniesze jednak ze sie naumialem i w kazdej chwili moge sobie jakis rom wyprobowac. Teraz czeka mnie przebieranie w romach i wybranie tego jedynego. Najlepiej 2.1, szybkiego (szybko reagujacy na komendy, oraz plynne animacje), multitouch.