Skocz do zawartości
huberts77

Po podłączeniu do komputera nie wykrywa lub rozłącza urządzenie, telefon nie chce się uruchomić, nie włącza sie - wątek zbiorczy

    Rekomendowane odpowiedzi

    Cześć wszystkim ostatnio szwagier pokusił się na aktualizację swoje z 3 +  Znalazł film na Youtube jak gościu zaktualizował do androida 7.0 z sony z 5 . Uparty szwagier mówił że na pewno będzie pasować i prosił mnie żebym mu wygrał. I oczywiście nie pyklo. Telefon się nie włącza a komputer wogole nie widzi sterowników. Czy jest jakaś opcja aby postawić samodzielnie tel jeżeli tak to proszę o pomoc dzięki 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ct65

    Próbowałeś wrzucić soft przez flashtoola? Jeśli działa tryb flashmode (podpięcie telefonu do pc wraz z wciśniętym klawiszem vol down) to powinna zapalić się dioda na zielono i flashtool powinien wrzucić soft. Jak go wgrać masz tutaj

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    zalik1

    Wiem że to jest jak odświeżony kotlet ale nie ma jednoznacznej odpowiedzi czy to padła płyta czy bateria czy to i to

    Spoiler

    440626f0677a90e4d72dfaa586816e2c.jpg



    Wysłane z mojego LG-K220 przy użyciu Tapatalka
     

    Edytowane przez dszymek
    Grafike umieszczamy w spojler

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Witam, posiadam SONY Xperia z C6603. Pewnego dnia kiedy podłączyłem go do ładowania to przestał działać, ekran nie reagował, a przy podłączeniu też nic. Przycisk blokady nie działa, ekran po 5 minutach stawał się czerwony i z czasem zanikał i zniknął. Cały telefon dopiero się wyłączył gdy ekran zniknął. Teraz nie mogę go włączyć ani nie reaguje na ładowanie.

    Edytowane przez Lysolus
    Dodana interpunkcja i kolory w poście.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @Arek1230A

    Nosisz tel w etui? Czy kiedykolwiek ci spadł bądź miał kontakt z wodą?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    forix

    Witam. Pojawił się problem po próbie wgrywania TWRP Recovery w Sony Z3 D6603 najpierw odblokowałem bootloadera po tej operacji telefon długo startował (niebieski ekran ze startowanymi falami sony) ale ruszył, więc zabrałem się za wgrywanie przez ADB Fastboot TWRP Recowery obraz bootZ3monxtest01.img niby komunikat OK (ale mam wrażenie że 1-2 sekundy to za mało TWRP Recovery )  po restarcie napis Sony>android> falownie  i tak ciągle wisi. Przytrzymanie power resetuje telefon ale go nie wyłącza, gdy podczas startu naciskam głośność wchodzi do Cyanogen Recovery wybranie opcji powrót do ustawień fabrycznych nic nie daje nadal napis Sony>android> falownie

    Nie wiem co robić naprawa z poziomu Sony Companion niemożliwa (informacja że bootloader zmieniony) czy trzeba wgrać od nowa ROM

     

    Dodana zawartość

    Wgrałem nowy ROM i telefon ruszył widocznie coś poszło nie tak z TWRP Recovery dziwie się że nie było komunikatu o błędzie.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ddebny

    Czesć.

    Posiadam Xperia z3 i zrobiłem roota z tego poradnika:

    Wykonałem wszystko z instrukcją i było ok do czasu aż postanowiłem przez TWRP wgrać Linege Os.

    Zrobiłem Wipe na Dalvik Cache, Data, System, Cache a następnie przeszedłem do install i wybrałem paczkę ZIP z Lineage Os. Wyskoczył błąd, że sie nie da więc zrobiłem reboot i pojawiał mi się sam napis "SONY".

    Zapomniałem zrobić backup :/

    Teraz to już nawet jak staram się włączyć telefon to nic się nie pojawia. Jest martwy. Wyłączałem go wcześniej z boku takim małym przyciskiem szpilką.

    Co o tym myślicie? Nic już z tego nie będzie?

     

    Edytowane przez ddebny

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ABU44

    Próbowałeś przez Xperie Companion "naprawić" oprogramowanie?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Nekser

    @ABU44 Jak kolega próbował wgrać Lineage Os to pewnie ma odblokowanego bootloadera więc Xperia Companion nie zadziała. :) 

    @ddebny  Flashtoolem próbowałeś wgrać stock-a ?   I mógłbyś dać jakiegoś screena co to za błąd albo napisać jaki to babol wyskoczył. ;)     A po drugie jak wyczyściłeś wszystko nawet system to jak Ci telefon miał się uruchomić ? :hehehe:

    Edytowane przez Nekser

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)

    Cześć,
    Moja xperia najpierw się resetowała na logo sony, a czasem też dochodziło do momentu w którym mogłem odblokować telefon i go używać - pomyślałem, że android więc wgrałem na nowo przez xperia companion, ale telefon nadal zachowywał się tak jak wcześniej. Trzymałem go pod ładowarką, bo myślałem, że może ona coś pomoże, ale chyba tylko pogorszyła sytuację, bo telefon teraz w ogóle nie chce się uruchomić. Nie działają różne kombinacje przycisków ani przycisk ukryty w slocie sim. Po podłączeniu do ładowarki czy usb mruga czerwona dioda 1 krótkie i 2 długie mrugnięcia i tak w kółko. Gdy przytrzymuje przycisk do włączenia telefonu, dioda świeci na czerwono bez mrugania. Wczoraj zaopatrzyłem się w baterię w postaci zamiennika, ale na tej baterii też telefon nie wstaje - baterię wtem zwróciłem. Ktoś może mi powiedzieć o co może chodzić oprócz tego, że na domysł myślę o uszkodzonej płycie głównej. Licze na dobre odpowiedzi, dzieki.

    Edit// Komputer nie wykrywa telefonu ani nie mogę wgrać mu softu na nowo ani flashtoolem ani xperia companion.

    Edytowane przez dikson123

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x