Tłumaczenie postu który pomógł mi z problemem: E: Can't read MISC: (No sapce left on device) - Android @ MoDaCo
1. Pobieramy paczkę http://content.modaco.net/dropzone/nandroid-Hero_HTC_WWE_1.76.405.6_WWE.zip w której znajduje się plik misc.img oraz recovery RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting i wrzucamy te dwa pliki na kartę SD.
2. Otwieramy okienko DOS przez wpisanie "cmd" w poleceniu "uruchom" w menu start (;p) (musimy oczywiście mieć podłączony telefon do komputera bez zamontowanej karty sd)
3. Wpisujemy "adb shell" i potwierdzamy enter
4. Wpisujemy "su" i enter
5. Tak samo "mount /sdcard"
6. Dalej "cat /dev/zero > /dev/block/mtdblock0" (w tym momencie zrestartował mi się telefon, nie wiem czy tak miało być czy nie ale postępowałem dalej wg. instrukcji i i na końcu pozbyłem się problemu, także trzeba się spodziewać tego restartu i gdy tel. się uruchomi znowu odpalić cmd i postępować dalej wg. instrukcji, jeśli nie, to ominąć tylko pkt. 7)
7. Jeśli tel. się zrestartuje ponownie uruchamiamy cmd i wpisujemy "adb shell' enter "su" enter "mount /sdcard" enter
8. Wklepujemy "dd if=/sdcard/misc.img of=/dev/block/mtdblock0" enter
9. "flash_image misc /sdcard/misc.img"
10. "flash_image recovery /sdcard/recovery-RA-hero-v1.6.2.img"
11. "reboot recovery" (telefon powinien zrestartować się i uruchomić w recovery a problem z "E:Can't read MISC: (No space left on device)" powinien zniknąć, u mnie podziałało mam nadzieje że u każdego innego zadziała również)
Oczywiście wszystko robimy na własną odpowiedzialność i ze świadomościom że zawsze istnieje jakaś możliwość nieszczęsnego zepsucia swojego telefonu, ale mam nadzieje że nie:)