Skocz do zawartości
ehzpbjlw

Drive 1 - nie działa czujnik pola magnetycznego i czujnik zbliżeniowy

    Rekomendowane odpowiedzi

    Nie działają mi oba ww. czujniki. W systemie są widoczne jako obecne, natomiast nie wysyłają żadnych wskazań.

    Pytanie:

    • czy to problem hardware konkretnego telefonu (coś u mnie padło)
    • czy to problem ogólny software
    • czy to problem ogólny hardware (np. w telefonach nie ma fizycznie tych czujników, tylko atrapy).

     

    Mój telefon:

    • Drive 1
    • 4.1.2
    • firmware producenta, KM_DRIVE_28032014_V1.2
    • Czujnik magnetyczny zgłasza się jako Yamaha MS-3E (YAS532B) Magnetic Sensor
    • Czujnik orientacji jako Yamaha MS-x Orientation Sensor

     

    Czy ktoś z posiadaczy mógłby sprawdzić, czy u niego działają?

    Edytowane przez NatanW
    Doprecyzowanie nazwy wątku :)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    podbijam, bo już trochę minęło - a może znajdzie się ktoś, kto mógłby mi pomóc
    bardzo prosto - zainstalujcie jakąś aplikację do sprawdzenia czujników (Sensor Test, Elixir czy coś podobnego - pełno tego) i zobaczcie, czy są jakieś wskazania na czujniku pola magnetycznego

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    elixir 2

    czujnik pola magnetycznego pokazuje wartości i się ciągle zmieniaja

    czujnik zblizeniowy równiez dziala. Trzeba przyłożyć telefon jakby się rozmawiało i zmieniają się wartości.

    reszta działających czujników: akcelerometr, czujnik orientacji, czujnik światła, mikrofon

    • Lubię to! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    wielkie dzięki.

    Mógłbyś jeszcze porównać szczegółowe informacje (klikasz na nazwę czujnika i wyskakuje okno z informacjami)?

     

    Spoiler

    Screenshot_2017-01-25-11-30-21.png

     

    Edytowane przez NatanW
    Zdjęcia wstawiamy w spoiler

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Nie wklejam screena, ponieważ mam takie same wartości jak u Ciebie. Identycznie taki sam screen.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x