patrikos23 2993 #11 Napisano 3 Styczeń 2017 flashtool sam sobie pobiera zawsze najnowszą-nic nie musimy osobno pobierać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek.uno 23 #12 Napisano 3 Styczeń 2017 Stary flashtoot - stary xperifirm. W starszych wersjach flashtoola, xperifirm instaowane było w jego katalogu głównym, a nie w katalogu użytkownika i tak miał właśnie @Zakrza 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patrikos23 2993 #13 Napisano 3 Styczeń 2017 dlatego napiałem aby przeinstalowano flashtoola i usunięto wszystkie jego pozostałości i potem instalacja od nowa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zakrza 1 #14 Napisano 3 Styczeń 2017 Zainstalowałem 0.9.23.0. To jest najnowszy Flashtool prawda? W c->Użytkownicy->Zakrza->Flashtool nie mam żadnych plików XperiFirm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patrikos23 2993 #15 Napisano 3 Styczeń 2017 tak najnowszy, flashtool sam pobierze jak go odpalisz. Odpal flashtoola i kliknij ikonę xperifirm 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zakrza 1 #16 Napisano 3 Styczeń 2017 Tak zrobiłem. Nic się nie dzieje. flashtool_2017-01-03_08-15-59.log Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patrikos23 2993 #17 Napisano 3 Styczeń 2017 Odpal xperifirm wbudowane we flashtoola i tam pobierasz to co cię interesuje. to co pokazałeś to standardowy log po odpaleniu flashtoola na każdym komputerze 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek.uno 23 #18 Napisano 3 Styczeń 2017 (edytowane) To jest chyba błąd najnowszej wersji flashtoola. Odinstalowałem poprzednią wersję (miałem 0.9.22.3), posprzątałem po niej i zainstalowałem najnowszą - xperifirm nie pobiera się. Skopiowanie do wspomnianego wcześniej przeze mnie folderu najnowszej wersji (5.0.0) xperifirm - wszystko działa. Edytowane 3 Styczeń 2017 przez darek.uno 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patrikos23 2993 #19 Napisano 3 Styczeń 2017 u mnie nie było takich problemów. ostatnio również aktualizowałem do najnowszej wersji ale bez usuwania starej i ładnie smiga. Ale jak widać czasami u niektórych sypie błędami... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zakrza 1 #20 Napisano 3 Styczeń 2017 (edytowane) Ja się pochlastam chyba. Wrzuciłem XperiFirm 5.0 i niby się odpala, ale pisze, że nie ma połączenia z netem. Ale znalazłem tylko XperiFirm.exe. XperiFirm.version nie ma. Spoiler Spoiler EDIT: o! Działa!!! Wskoczyło za którymś razem. Nie mam pojęcia czemu, bo nic więcej nie zmieniałem. Dzięki za pomoc, lecą piwka. Edytowane 3 Styczeń 2017 przez Zakrza wstawiono spoiler Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach