patrikos23 2994 #1 Napisano 5 Listopada 2016 (edytowane) Poniższe sposoby pozwalają na usunięcie chińskich aplikacji zainstalowanych przy instalowaniu KingRoot i zastąpienie je przez SuperSU. Nie odpowiadam za uszkodzenia telefonu! Wszystko robisz na własną odpowiedzialność. Sposób 1 Wymagania: - Zrootowany soft za pomocą aplikacji KingRoot - Es File Explorer (lub inny eksplorator plików, mogący wypakować .zip) https://play.google.com/store/apps/details?id=com.estrongs.android.pop - Android Terminal Emulator https://play.google.com/store/apps/details?id=jackpal.androidterm - SuperSU.zip http://www.mediafire.com/file/mxzbt42xypvn2ts/Replace_Kinguser_with_SuperSU-v2.4.zip - Połączenie z internetem Postępowanie: 1. Pobierz wszystko wymienione wyżej i zainstaluj Es File Explorer oraz Android Terminal Emulator 2. Wypakuj plik "Replace_Kinguser_with_SuperSU-v2.4.zip" do pamięci wewnętrznej 3. Uruchom Android Terminal Emulator i wpisz komendy: su Zezwól na dostęp aplikacji do roota sh /sdcard/mrw/root.sh 4. Teraz powinien włączyć się SuperSU 5. Zaktualizuj dane binarne wybierając tryb "normalny" 6. Zrestartuj telefon Można usunąć wypakowany plik z pamięci i zainstalowane aplikacje Sposób 2 (łatwiejszy) Wymagania: - Zrootowany soft za pomocą aplikacji KingRoot - Aplikacja SuperSu-Me (do pobrania stąd http://download.apks.org/?apkid=darkslide.com.supersume&ver=6.7&server=albrtkmxxo) - Połączenie z internetem Postępowanie: 1. Pobieramy i instalujemy SuperSu-Me 2. Zezwalamy na dostęp do roota 3. Klikamy niebieskie kółeczko z androidem i czekamy (około 2 minuty) 4. Włączy się SuperSU 5. Zaktualizuj dane binarne wybierając tryb "normalny" 6. Zrestartuj telefon Możesz usunąć aplikacje SuperSu-Me Sposób 3 Wymagania: - zrootowany telefon przez aplikację kingroot - recovery (CWM/TWRP/ Philz) - paczka najnowszego updatesu - link do tematu xda - aplikacja Titanium Backup ze sklepu play Postępowanie: - instalujemy Titanium Backup - uruchamiamy recovery i instalujemy przez nie pobraną paczkę updatesu - po restarcie telefonu pozbywamy się aplikacji kingroot i purify odinstalowując je przez Titanium Backup - uruchamiamy ponownie telefon, potem aplikację super su i aktualizujemy binaria (jeśli aktualizacja się nie powiedzie, to instalujemy ponownie paczkę przez recovery) Może się okazać, że mimo wgrania paczki updatesu, nie widać aplikacji supersu - wtedy wgrywamy jeszcze raz tą paczkę przez recovery lub ściągamy ze sklepu play aplikację supersu od chainfare. Po kolejnym restarcie wszystko powinno już bez problemów działać. Źródło zidroid.com Edytowane 5 Listopada 2016 przez ct65 Aktualizacja tematu 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qtendo 49 #2 Napisano 5 Listopada 2016 (edytowane) To działa ale trzeba wpierw zrootować telefon starym king rootem 4.5.0 bo inaczej po podmianie przestaje działać złącze jack.Ja tak miałem przy robieniu pierwszą metodą Edytowane 5 Listopada 2016 przez Qtendo 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel0301 0 #3 Napisano 5 Listopada 2016 :((((( Zrobiłem to według instrukcji i teraz po zrestartowaniu telefonu mam czarny ekran, normalnie telefon się włącza pokazuje sie logo, pomocy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mattaj86 542 #4 Napisano 5 Listopada 2016 @Pawel0301 zrób naprawę przez Xperia Companion lub przeflaszuj ROM we flashtool a potem jeszcze raz root Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel0301 0 #5 Napisano 5 Listopada 2016 Przez Companion odpada bo nie moge odblokować telefonu, więc flashtool Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qtendo 49 #6 Napisano 5 Listopada 2016 (edytowane) Którą metodą zrobiłeś podmianę? W pamięci wewnętrznej musi znaleźć się sam folder mrw z plikami Edytowane 5 Listopada 2016 przez Qtendo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel0301 0 #7 Napisano 5 Listopada 2016 Zrobiłem drugą metodą, po zflashowaniu do stockowego firmwareu spróbowałem metodą pierwszą i zaktualizowanie SuperSU sie nie udało, ehhh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qtendo 49 #8 Napisano 5 Listopada 2016 Spróbuj najpierw zrootować telefon starym king rootem, najlepiej wersją 4.5.0 http://www.apkmirror.com/apk/kingroot-studio/kingroot/kingroot-4-5-0-release/kingroot-4-5-0-android-apk-download/ wtedy podmiana musi się udać.Ja tak robiłem 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel0301 0 #9 Napisano 5 Listopada 2016 (edytowane) Zrobiłem tak, i po restarcie dostał bootloop i daj w kółko Edytowane 5 Listopada 2016 przez mattaj86 Nie cytujemy posta poprzedzającego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patrikos23 2994 #10 Napisano 5 Listopada 2016 @Pawel0301 to została trzecia metoda... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach