Skocz do zawartości
Rafał NEOLTE

rozwiązane S6 wyświetla 1% baterii

    Rekomendowane odpowiedzi

    Cześć!

    W moim S6 pojawił się problem z baterią .

    Telefon wyświetlał mi naładowanie do maksymalnie 9 %(za każdym razem przy odłączeniu ładowarki i podłączeniu jej ponownie telefon pokazywał mi ładowanie od 0%)

    Co ciekawe nawet jeżeli podładowałem telefon do 9%(na tylu ładowanie się zatrzymywało) i uruchamiałem go to po zbootowaniu do systemu 6.0.1 wyświetlał mi 0% i zaraz się wyłączał. Pomagała jedynie próba szybkiego przygaszenia ekranu i podładowania telefonu juz na zbootowanym systemie.

    Po ok 30 minutach S6 wyświetla 1% naładowania i mogę używać go normalnie bez ładowarki . Im dłużej podładuje telefon tym dłużej pozwala mi na sobie pracować, lecz nie pokazuje mi faktycznego stanu naładowania baterii, a ten felerny 1%.

    Postanowiłem wymienić baterię na nową . Niestety objaw jest ten sam (wyjątkiem jest jeden przypadek, w którym raz po wipe cache wyświetliło mi 100% naładowania).

    Czy ktoś z użytkowników forum zderzył się z podobnym przypadkiem jak mój ?

    Jakiego wariantu szukać ?

    Nowa bateria swoimi rozmiarami jest odrobinę mniejsza od starej i ma mniej oznaczeń na opakowaniu(przypuszczam, że jest nie oryginalna - kupiona w serwisie GSM w Warszawie).

    Czy może być to powód działania nieoryginalnej baterii? Czy rozwiązaniem byłby wgranie 4-plikowca?

     

    Edytowane przez Muszczu
    Oznaczam jako rozwiązany.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    bladeno1

    @Rafał NEOLTE

    Oczywiście powodem takiego zachowania jest nieoryginalny akumulator. Poszukaj oryginalnego akumulatora. Używając "czegoś takiego" możesz nawet trwale uszkodzić telefon!

    Edytowane przez bladeno1
    • Lubię to! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Dzięki za odbowiedź,

    Czy możesz polecić sklep , gdzie będzie 100% pewności zakupu oryginalnej baterii ?

    Edytowane przez Rafał NEOLTE
    błąd interpunkcyjny

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    bladeno1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Baterię kupiłem za 89 PLN. 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Zakupiłem baterię w sklepie Brick_PL ) http://allegro.pl/oryginalna-bateria-2550mah-samsung-g920-galaxy-s6-i5572692000.html?reco_id=abe9a0d3-a476-11e6-81a5-029bd678e0ef&ars_rule_id=201 )

    Odebrałem baterię u nich osobiście + plus kupiłem biały zasiłacz fast charger(oryginalny Samsung) + nowy oryginalny przewód Samsunga.

    Niestety problem z wyświetlaniem 1% dalej nie został rozwiązany . . .

    Chyba pozostał mi serwis .

    Zauważyłem , że jest też dziwne zachowanie ekranu przy automatycznym obrocie ekranu.

    Przy włączeniu np. programu Youtube/ aparatu obraca mi w pełnym ekranie obraz o 180 stopni.              Po wykontrowaniu telefonem obraz ponownie się obraca o 180 stopni efektem czego obraz na pełnym ekranie oglądam ,, do góry nogami "

     

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Wgrany firmware 6.0.1 (SM-G920F_1_20161026000615_8znr2nmkyk_fac) przez SamFirm_v0.3.6(PIT wyciągnięty z CSC) , ale niestety problem dalej pozostał .

    Edytowane przez Fenek
    Cytat.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    bladeno1

    @Rafał NEOLTE

    Skoro akumulator, kabel i zasilacz jest nowy a wgranie softu 4 plikowego z PiT nie pomaga - pozostaje serwis! 

    Edytowane przez bladeno1
    • Lubię to! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Dzisiaj dokonałem odkrycia z moim Samsungiem .

    Przytrzymując przycisk włącznika i przycisk HOME telefon załącza się się normalnie i wyświetla faktyczny stan baterii .

    Działa i nie wariuje z obracaniem ekranu .

    Po podłączeniu ładowarki ładuje baterię prawidłowo. Jakby nigdy nie było z nim problemów.

    Podkreślam , że nie robiłem nigdy na nim modyfikacji software'owych (poza ostatnim wgrywaniem firmware'ów ) .

    Dzięki Bladeno1 za cierpliwość w poradach .

     

     

     

     

    • Lubię to! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x