Od jakiegoś miesiąca jestem właścicielem G1. Kupiłem go w komisie z wgranym "polskim językiem".
Informacje o telefonie
T-Mobile G1
1.6
Jądro 2.6.29.6-cm42 shade@toxygene )
Mod CyanogenMod-4.2.14.1
Nr kompilacji DRC83
Przyznam że totalnie się na tym nie znam. Problem przedstawia się następująco: telefon jest w Play, niestety nie mogę się połączyć z internetem. Cały czas korzystałem z telefonu bez żadnych ustawień APN, ale to za chwile.
Po pierwszym uruchomieniu telefon poprosił o połączenia się z gMailem, oczywiście połączenie się nie powiodło. Po przeczytaniu kilkudziesięciu forum z ustawieniami internetu dla G1 pod Play żadne niestety z nich nie działa. (nawet to z tego forum Forum po zmianach, link nie działa ).
Dodatkowo powracając do tego że z fonu korzystam bez APN'ów, ponieważ na większości ustawień(tych z tego forum chociażby) nie da wysłać się sms'ów do PLAY i także są problemy z wysyłaniem do innych sieci. (Próbuje wysłać po czym po 15 sekundach wyskakuje ten trójkącik i info że nie wysłano wiadomości).
Co mam zrobić? Wgrać inny firmware? Np tak jak tu ( http://719.bloog.pl/id,4256165,title,Jak-dotarlem-do-korzenia-G1,index.html?ticaid=69ec7 )?
Odrazu zaznaczam że po dodaniu APN internet resetowałem telefon; próbowałem łączyć się za pośrednictwem 3G i 2G( ani przy 3G ani przy 2G [E] na tych strzałkach u góry nic się nie dzieje przy próbie łączenia z internetem).
Proszę o pomoc.