Witam,
Zabrałem się za root Kingrootem 1.4.9 w tab2 Lilipop ... wgrane sterowniki do kompa, kingroot na kompie poprawnie wykrył tablet i rozpoczął rootowanie - po chwili pięknie zakomunikował że jest wszystko ok! Super ! Sprawdziłem SU checkerem czy faktycznie i powiodło się. No to reset i zaczynam zabawę...tak tylko że po tym resecie to nic się nie dzieje, tablet zawisł na obrazku lenovo.
RecoveryTool nic nie daje...
Zaczynam czytać o wgrywaniu STOCKowego ROMU ...
Próbuję recovery z kompa za pomocą LENOVO SMART ASSISTANCE, nie widzi po wpisaniu modelu, nie widzi modelu do wybrania... ręce opadły.
Proszę o pomoc, wskazówki ...
dodana zawartość
Dzisiaj będę próbować jeszcze ... moim zdaniem root rozwalił andka - startowe pliki, zapewne samo się nie naprawi 🙁
Czy można z poziomu PC wejść w pliki andka umieszczonego w tabie ?
dodana zawartość
dziś spróbuję tego
https://androidromfree.wordpress.com/2016/01/20/stock-rom-lenovo-tab-2-a10-70l/
dodana zawartość
Tak jak mówiłem, tak zrobiłem ... otóżnajlepszy sposób jaki znalazłem to link który podałem wcześniej.
Należy postępować zgodnie z instrukcją a na 100% będzie możliwe przywrócenie TABado życia.
Tab obecnie już wstał - nie trwało to dłużej niż 10 minut po wgraniu, zaktualizował się do andka 5.0 - a ja obecnie przeprowadzam testy działania i wskazuje wszystko na to że działa poprawnie łącznie z 4G 🙂
Zdemotywowany Kingrootem...nie polecam rootowania tabletu LENOVO TAB2 A10/70L tymże programem w wersji andka 5.0 - może da się wykonać root inaczej, za pomocą innego programu. gdyby tak było proszę o wpisanie czegoś konstruktywnego do tematu.
pozdrawiam i życzę udanego przywrócenia tabletu do życia.