impress Witam Czy szybki wyświetlacza są zrobione z tego samego "szkła" w G1 i G2 (hero) ? Pytam bo G2 można śmiało używać bez folii ochronnej, wyświetlacz reaguje ok i nie ulega zarysowaniom.....czy G1 można również używać bez folii ? Ma ktoś jakieś doświadczenie w tej kwestii ?
GonzoG1 Ja przez pierwsze 2-3 miesiące nie używałem folii i nie zauważyłem aby pojawiły się jakieś rysy. Jednakże zalecam stosowanie folii. Nigdy nie wiadomo kiedy to telefon wyląduje na ziemi...
puchaty tak. Szybka w g1 sie rysuje, ja osobiscie nie zrobilem zadnej rysy ale jak dostalem telefon to pare grubych mial
impress Na pewno się ryzuje jak ktoś np. nosi z kluczami....ale przy normalnym użytkowaniu jak to wygląda ?
antman Ja mam swojego G1 od pół roku. Folie zdjałem po pierwszych 10 minutach uzywania. Telefon jest po to, zeby go używać, a nie pieścić. W porwónaniu do np iPhone'a szybka jest o wiele twardsza i mniej sie rysuje. Wystarczy nie nosic G1 w kieszeni z kluczami, albo nosic w dolaczanym pokrowcu.
miedzianek Chyba logiczne ze suwajac palcem po ekranie rys nie zrobisz,nie?Chyba ze paznokci nie scinasz to juz inna sprawa...
FiScHeRxD Ja od nowości urzywałem folii pewnego dnia zdarłem ją po 20 min sprawdzam e-maila a tam rysa na 1 cm ;/ dlatego polecam follie na g1
szturmix Używam g1 bez folii od ok. pół roku i na ekranie mam dosłownie kilka malutkich rysek, których nie widać. Wystarczy dbać, ale bez przesady.