Witam
Poszukuję smartphone'u w przedziale 1500-2000zł. Dotychczas przez prawie 4 lata używałem Nexusa 4 i byłem z niego zadowolony. Nie mam zbyt wygórowanych wymagań cechy na których zależy mi najbardziej to:
1. Długie wsparcie producenta;
2. Bateria - chciałbym żeby dał radę dociągnąć do 5h SOT;
3. Aparat;
W gry i benchmarki rzadko gram więc na tym mi nie zależy ale chciałbym by działał płynnie. Rozmiar jakiego szukamto 5,1-5,5". W przypadku gdyby jakiś ciekawy model miał wejść do sprzedaży w styczniu/lutym to jestem w stanie się wstrzymać lecz nie więcej. Dotychczas myślałem głównie nad:
- Samsung S7 wydaje mi się najciekawszym modelem;
- Huawei Honor 8 / P9 martwi mnie w ich przypadku brak OIS, nie wiem jak ze wsparciem producenta, Honor nie dawno debiutował więc powinien dostać Androida 7.1 i coś następnego.
- OnePlus 3T wszystko super ale martwię się o oficjalne aktualizację producenta a nie chce się bawić w customy na których zawsze coś nie działa lub po miesiącu trzeba robić wipe'a bo laguje;
- Nexus 6P niestety trochę stary model i według polityki Google'a już za pół roku minie 18msc od debiutu i będzie dostawał tylko poprawki bezpieczeństwa;
Co byście polecali ?