Witam
Z racji tego, że bateria krótko wytrzymuje w S3 LTE po prawie 2 letnim uzytkowaniu, i tego faktu, ze LG G2 wymienili mi na LG G4 w ramach gwarancji, zamierzam zmienić na coś innego. Poszukuję powiedzmy kompaktowego uniwersalnego telefonu, który będzie miał jak najmniej wad, także fabrycznych i nie będzie uwierał w kieszeni.W g2 przeszkadzał mi słabszy zasięg telefonicznyi GPS, ktory zrywał podczas nawigacji, gorsza jakośc rozmów od S3 LTE, chwaliłem LGka ze względu na baterię, która spokojnie wytrzymała dzień intensywnego użytkowania.Z tego powodu korzystałem z Galaxy S3 LTE jako drugi tymczasowy telefon obok LG G2. Wszystko byłoby fajnie, gdyby nie bateria, która przy zasięgu HSDPA i 2h SOT przeglądania internetutrzyma zaledwie 12 godzin, a w stanie spoczynku z włączonymi pakietami bateria i tak topniała w oczach. Więc wybrałem te 2 w/w telefony. P9 mogę dostać za 1400-1450 nowego, s7 za 2000zł. Który wziąść, i czy warto dopłacać? Kolega z pracy odradza s7 ze względu na przygody z s6 edge, gdzie narzekał na słabą baterię.
Powiedzmy ze szukam godnego nastepcy lg g2 z poprawionymi wadami fabrycznymi tj GPS, zasięg, porównywalny aparat jak G2.
Ważny jest także serwis, gdzie przyjmą i naprawią telefon w razie co bez gadania.
Dziękuję za odpowiedzi.