Militarian97 Witam mam problem z telefonem Sony xperia m c1905kolega mi zabezpieczył telefon pinem i go zapomniał a w nim nie ma recovery i wyłączony ma debugowanie usb jest jakiś sposób na odbloowanie go lub wgranie systemu na nowo proszę o pomoc
Militarian97 Tak tylko że pc companion wyskakuje aktualizacja tego programu która kończy się błędem i zamknięciem programu dodana zawartość xperia companion mi wyskakuje żeby odblokować go
ct65 Wrzuć przez flashtoola z zaznaczonymi wipe. Dla niego nie ma znaczenia czy debugowanie jest włączone, bo flash robi się na wyłączonym telefonie.
Militarian97 pobrałem właśnie nowego softa do niej ale jest tam jakiś error dokładnie nie pamiętam ale potem wyskakuje please unplug your phone and restart i potem coś tam z debugowaniem chyba żeby włączyć
ct65 Debugowanie jest potrzebne, jeśli podlaczasz wlaczony telefon, to flashtool cos tam przerzuca przez adb i sprawdza roota. Tylko po to to jest. Jeszcze spróbuj starszego flashtoola z 2015 roku, bo najnowszy ma problemy ze starszymi urządzeniami.
Militarian97 Próbowałem przez xperia companion przez naprawe oprogramowania i podczas naprawy po podłączeniu telefonu przez flashmode wyskakuje błąd (update service kod błędu UE-2005) z czym związany jest ten problem?
patrikos23 sterowniki do telefonu masz zainstalowane? Są w lokalizacji C/Flashtool/drivers wgraj flashmode i do swojego modelu
Militarian97 Ok jak będę w domu to podeśle screena z flashtool'a bo teraz mnie nie ma dodana zawartość a do flashtool'a w drivers nie ma właśnie mojego modelu xperii
ct65 To wystarczą te do flashmode (fastboot w sumie możesz sobie odpuścić przy instalacji-jest to dla odblokowanego bootloadera)