Witam!
Mam dosyć nietypowy problem z działaniem Micro SDna mojej S5. Otóż kiedy kupiłem ten telefon, idąc za wieloletnim przyzwyczajeniem, pierwsze co zrobiłem to spróbowałem go zrootować (TouchWiz mnie nieco irytuje). Po kilku błędach, wgrywaniu od nowa systemu (przez przejściówkę USB i pendriva) i paru pomniejszych problemach w końcu udało mi się zainstalować stabilnego roma którego używam już dość długo. I właśnie teraz pojawia się problem - telefon czyta pamięć wewnętrzną jednocześnie jako zewnętrzną, przez co nie działa żadna karta pamięci. Grzebiąc po zagranicznych forach nie znalazłem takiego problemu, ale wiąże się on prawdopodobnie z faktem że kiedy zrypałem coś na początku i wgrywałem wszystko od nowa, pamiętam że pojawiła się jakaś opcja odnośnie właśnie ustawień pamięci wewnętrznej, coś mnie podkusiło i to zaznaczyłem... Było to kilka miesięcy temu dlatego nie pamiętam co dokładnie zrobiłem, wiem że przywracanie ustawień fabrycznych, aktualizacje androida, zmiana rom-ów itp. nie pomogły. Może macie jakieś pomysły jak temu zaradzić? Albo chociaż jakieś wskazówki co do działań? Z góry dzięki za sensowne odpowiedzi 🙂
Ps. Wiem że najprościej było by znowu wszystko zrypać i przywracać jak na początku, ale nie jestem pewien czy coś to da, a szkoda stracić parę rzeczy (nie mam nawet miejsca na backup...)