DomolPL Witam. Mam problem z podłączeniem tego telefonu do komputera. Po podłączeniu pokazuje że jest tylko ładowany. Komputer nie wykrywa żadnego urządzenia. Sprawdzałem telefon na kilku róznych kablach i komputerach. Inne moje telefony działają pod usb i wszystko jest dobrze. Siedzę nad tym już 2 dni. Zrobiłem wszystko co było opisane na forach pomocy huawei (włączanie i wyłączanie debugowania, zmiany w menu serwisowym, przywracanie do ustawień fabrycznych itp.) Wyczerpałem już wszystkie opcje dlatego piszę tutaj. System został niedawno zaktualizowany do android 6.0 a telefon jest z sieci orange. Macie jakieś pomysły co z tym zrobić? W ostateczności planuję oddać go na gwarancję ale póki co chcę zrobić wszystko co jestem w stanie. Z góry dziękuję wszystkim za pomoc.
Arvineal Czy przed aktualizacją było wszystko w porządku? Dodatkowo czy wyskakuje Ci jakiś monit w menedżerze urządzeń? Reinstallowałeś sterowniki?
HTCHD2 Na tym samym przewodzie inne smartfony działają prawidłowo ? Czy kiedykolwiek działało połączenie z komputerem czy też tak jest od początku ?
kacpelucha @DomolPL zacznij od tego Podłącz telefon do kompa, wysuń pasek powiadomień i wybierz pliki.
dapik1 @DomolPLSterowniki od Huawei'a zainstalowane? HiSuite.Telefon odpowiednio skonfigurowany? Po podpięciu do PC pojawia się możliwość wyboru trybu pracy złącza USB? Wysłane z ALE-21CxxxB569 przy użyciu Tapatalka
DomolPL Tak to wszystko było ustawiane, po podłączeniu nic nie wyskakuje w pasku powiadomień. Na komputerze jest HiSuite. Komputer nie wykrywa żadnego urządzenia. Na tym samym kablu działają inne telefony.
dapik1 @DomolPLA po podłączeniu telefonu do innego komputera też nie ma żadnego efektu ( najlepiej potestować moim zdaniem z Windows 7 ).Wysłane z ALE-21CxxxB569 przy użyciu Tapatalka
DomolPL Kiedy pisałem poprzedniego posta właśnie telefonu był sprawdzany na innym komputerze lecz było to samo. Zero oznak w systemie że podłączono urządzenie a na telefonie wyskakuje monit że tylko sie ładuje, nie ma żadnych opcji do wybrania w pasku powiadomień a wyżej przedstawione rzeczy wykonałem.
dapik1 @DomolPLMoże uszkodzeniu uległo gniazdo USB i bez serwisu się nie da nic zrobić .Wysłane z ALE-21CxxxB569 przy użyciu Tapatalka
DomolPL Głupio mówić ale szczerze nie pamiętam czy przed aktualizacją usb działało czy nie. Mam pytanie. Czy mogę bez utraty gwarancji wgrać poprzedniego androida? Jeżeli wraz nie będzie działać to czy na gwarancji mi to uznają i naprawią? Pytam bo chcę wykorzystać wszystkie opcje zanim oddam telefon, a niestety nie posiadam zastępczego.
dapik1 @DomolPLPoprzedniego Androida - to znaczy którego? Moim zdaniem wersją Androida nie ma znaczenia dla serwisu.Dokonywałeś jakiś znaczących modyfikacji w telefonie?Wysłane z ALE-21CxxxB569 przy użyciu Tapatalka
DomolPL Nic prócz zainstalowania aktualizacji do androida 6.0. Oficjalna aktualizacja, wyskoczyło mi powiadomienie i przez wifi zainstalowałem. Tak to z telefonem nic nigdy nie było robione ani grzebane w sofcie
dapik1 @DomolPLChyba najlepiej byłoby jakbyś osobiście udał się z telefonem do firmowego punktu serwisowego Huawei. ( Lista na stronie www )Wysłane z ALE-21CxxxB569 przy użyciu Tapatalka
Pacizou Namoim P8 lite występuje ten sam problem - pojawił się po aktualizacji do and 6.0. Nie pomagają ustawienia telefonu, sterowniki, przywracanie systemu itp. Windows wyrzuca komunikat,że nie rozpoznaje urządzenia. testowane na oryginalnych kablach, kablach od innych telefonów i urządzeń, nadal nie da się go podłączyć.
dominoj97 @Pacizou Co za Windows? Przynajmniej coś wyrzuca, to lepiej niż jakby nie wykrywał w ogóle, że coś jest podłączone. Ładuje się? Masz powiadomienie w telefonie o podłączeniu (musisz wybrać pliki inaczej będzie się tylko ładował).