Witam,
Mam problem, na którego rozwiązania nigdzie nie znalazłem, dlategoż założyłem ten wątek.
Sprawa wygląda następująco:
W przypadku aktywnej blokady ekranu i czytnika linii papilarnych pojawia się problem z odblokowaniem przy użyciu czytnika w momencie, gdy telwfon został zablokowany przy pomocy aplikacji mającej prawa administratora, np Screen Lock & Off Widget. Jeżeli natomiast zablokuję ekran guzikiem, problem nie występuje. Na ekranie fabrycznym LG działa funkcja dwukliku do zablokowania urządzwnia, co jest dla mnie bardzo wygodne, ale owy launcher nie obsługuje większej ilości gestów itp, dlategoużywam Nova Launcher. W Nova ustawiłem sobie gest dwukliku na zablokowanie przy pomocy ww. aplikacji(Screen Off). Niestety, nie znalazłem w opcjach Nova funkcji zablokuj ekran, a zablokowanie w ten sposób powoduje problem, którwgo dotyczy temat wątku. Jeśli ktoś zna jakieś sensowne rozwiązanie, prosze o pomoc. Z góry zaznaczam, iż sugestie dotyczące zmiany launchera lub typu blokady(nie aplikacji blokującej) nie są rozwiązaniem. Sprawdzałem też kilka innych programów blokujących, ale z tym samym efektem.
Android v7 + Root