Witajcie,
Ponieważ mój Note 4 jest na serwisie aktualnie korzystam z S4.
Telefon był u mojego brata i działał sobie prawidłowo spooooro czasu. Jakoś początkiem tego roku była na naprawie gwarancyjnej. U mnie jest od kilku tygodni jako telefon zastępczy. Zanim zaczęłam z niego korzystać zrobiłam wipe i factory reset, nie instalowałam na nowo oprogramowania. Telefon jest na oficjalnym 5.0.1. Niestety od gdzieś 1,5 tyg mam z nim problem - aplikacja aparat powoduje albo zwiech albo restart telefonu, nie zawsze ale coraz częściej. Nie mogę zapisywać na karcie ponieważ aplikacja się uruchamia 5 min. Aktualnie jeśli włączę aplikację mam czarny obraz lub czerwony filtr, jeśli uda mi się przełączyć funkcję między przednim a głównym aparatem to wszytko jest w miarę w porządku (w miarę bo potrafi nie zapisać zdjęcia) aż do momentu chęci następnego uruchomienia aplikacji. Pozostawienie aplikacji w tle nie pomaga. Ponad to włączenie funkcji aparatu wyłącza mi oszczędzanie i muszę zrestartować telefon o ile sam tego nie zrobił.
Postanowiłam w tym tygodniu przeinstalować system, ale czy to pomoże? Czy ktoś się spotkał z taką sytuacją?
Może warto wgrać jakiś przyjemny soft bez zbędnych samsungowych dodatków aby dać temu modelowi drugie życie - może polecicie coś łatwego.